Prima pagină » Culinar » Prăjitură cu mac simplă de post. Pentru un răsfăț dulce ca la bunica acasă
Prăjitură cu mac simplă de post. Pentru un răsfăț dulce ca la bunica acasă

Prăjitură cu mac simplă de post. Pentru un răsfăț dulce ca la bunica acasă

23 nov. 2023, 15:55,
în Culinar

Prăjiturile cu semințe de mac este posibil să vă aducă aminte de copilărie. Bunicile noastre obișnuiau pe vremuri să puna mac în multe rețete de dulciuri. Astfel că în continuare vă prezentăm versiunea de post a prăjiturii cu mac, cu un blat ușor, dar îmbietor și plin de aroma minunată a semințelor de mac.

Indiferent dacă sunteți vegan sau nu, daca veți încerca această prăjitură cu mac simplă cu siguranță veți repeta procesul de preparare, atât de gustoasă și aromată este! Așa că încearcă și tu, este foarte ușor de făcut și perfect de savurat după-amiaza cu o ceașcă de cafea sau ceai alături.

Prăjitură cu mac simplă după rețeta bunicii

Semințele de mac sunt utilizate pe scară largă în industria alimentară la nivel global. Ele sunt integrate în diverse rețete, cu aplicații frecvente în preparate precum prăjituri, produse de panificație și patiserie. Este foarte important să nu uiți să macini semințele de mac înainte de a le adaugă la celelalte ingrediente. Aroma acestuia va fi mult mai intensă, iar blatul va creste mai înalt și pufos.

Prăjitura simplă cu mac este pufoasă, dar totuși moale datorită iaurtului de soia. Acesta îi conferă o aromă mai fină și scoate în evidență aroma celorlalte ingrediente. Dacă preferi prăjiturile mai puțin dulci, puteți reduce cantitatea de zahăr. Evitați iaurtul de cocos deoarece acesta se va topi la căldură, deci este mai bine să utilizați iaurt de soia sau iaurt vegan pe bază de ovăz.

Pentru 12 porții de prăjitură cu mac aveți nevoie de 100 g semințe de mac (cele măcinate sunt cele mai bune, dar le puteți măcina și singuri), 200 g făină cu praf de copt, 200 g zahăr tos, 200 ml iaurt de soia, 100 ml ulei de floarea-soarelui, 3 picături esență de rom (opțional, dar recomandat), 2 lingurițe esență de vanilie, 1 linguriță praf de copt și 1 lingură oțet de mere.

Măcinarea semințelor de mac contribuie la creșterea blatului

Preîncălziti cuptorul la 180 de grade Celsius. Măcinați semințele de mac, punând pur și simplu 100 g de semințe de mac într-un blender (sau un procesor de alimente ar putea funcționa și mai bine) și amestecați-le de câteva ori (s-ar putea să trebuiască să agitați puțin bolul pentru că se pot lipi de marginile vasului) până când sunt bine măcinate. Măcinarea este importantă pentru că se obține o aromă mult mai intensă, iar prăjitura obținută vă fi mai fină și mai bine legată.

Adăugați semințele de mac măcinate împreună cu toate celelalte ingrediente într-un bol mare și amestecați cu un polonic până obțineti un aluat moale (asigurați-vă că nu sunt cocoloașe). Ungeți o formă de copt cu diametrul de 20 cm și tapetați-o cu hârtie de copt, iar apoi turnați aluatul în formă, și introduceți-o în cuptor pentru aproximativ 35 de minute.

Lăsați prăjitura cu mac simplă să se răcească, iar apoi presărați deasupra cu zahăr pudră. Nu există nimic mai relaxant decât să te poți bucura de o felie de tort după-amiaza, cu puțină cafea sau ceai, mai ales în lunile mai reci. Este un pur răsfăț și face parte dintr-o dietă echilibrată, care ne face fericiți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`