Dulciuri

Prajitura cu mere si faina de porumb

Publicat: 19 ian. 2016
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prajitura cu mere si faina de porumb
2

Prajitura cu mere si faina de porumb – reteta aromata
 
Ingrediente:

3 mere Granny Smith (curatate si feliate)
1 lingura zahar
1 lingurita zeama de lamaie
cca 350 gr faina de porumb
cca 110 gr faina alba
cca 110 gr zahar
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita sare
2 oua batute
350 ml lapte batut
cca 75 gr unt topit

Mod de preparare prajitura cu mere si faina de porumb:

1. Incinge cuptorul la 190 de grade Celsius.
2. Pune merele, o lingura de zahar si zeama de lamaie intr-o oala, la foc redus. Merele trebuie numai sa se inmoaie.
3. Pune ingredientele uscate in alt bol. Omogenizeaza.
4. Amesteca ouale cu untul si laptele batut, dupa care toarna mixul peste ingredientele uscate. Omogenizeaza.
5. Toarna un sfert din compozitie intr-o tava unsa cu unt.
6. Pune apoi un strat de mere, iar aluat, iarasi mere si tot asa pana la final. Ultimul strat trebuie sa fie tot de compozitie.
7. Baga tava in cuptor pentru 40-45 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Serveste o felie de prajitura cu mere si faina de porumb cu o cana de ceai.

Adauga un comentariu