Dulciuri

Prajitura cu sirop de menta

Publicat: 28 ian. 2013
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prajitura cu sirop de menta
2

Ingrediente:

Pentru blat:

200 gr faina
6 oua mari
40 ml apa
200 gr zahar
40 ml de ulei
3 linguri cu varf de cacao
un pliculet de praf de copt

Pt. sirop:
500 ml apa rece
sirop de menta

Pt. crema:
1 pachet de unt
3 linguri cacao
zahar pudra (dupa gust)
1 pliculet cafea solubila
2 fiole esenta de rom
1 lingurita extract de cafea

Pt. decor:
100 gr ciocolata amaruie

Mod de preparare:

Incingem cuptorul la 200 de grade. Se separa cu grija albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca bine cu ulei pana devin ca o maioneza subtire si se adauga zaharul. Se bate crema in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga apa si se omogenizeaza.
Albusurile se bat spuma tare cat sa nu se desprinda de pe paletele mixerului. La spuma de albusuri se adauga crema de oua si faina amestecata cu praful de copt si cacao (pudrele de adauga in ploaie). Se omogenizeaza cu ajutorul unei palete, cu miscari ferme de jos in sus. Se obtine o compozitie a pe care o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se  da tava la cuptor cca 20 de minute, pana cand trece testul scobitorii (adica infingem scobitoarea in diverse parti ale blatului si daca iese curata, inseamna ca blatul e copt).

Se scoate blatul, se lasa la racit pe un gratar, iar dupa aceea se insiropeaza cu sirop de menta amestecat cu apa.

Pana se insiropeaza blatul, se face crema: se alifiaza bine untul moale, se adauga zahar pudra (nu am o cantitate exacta, intotdeauna pun dupa gust), cacao, extract de cafea, rom si pliculetul de cafea solubila. Se obtine o crema fina, care se intinde in strat uniform peste blatul racit si insiropat.

Se topeste ciocolata amaruie pe baie de aburi si se se decoreaza cu dungi de ciocolata (formate cu spritul cu dui subtire).

Prajitura cu sirop de menta recomandata de Adnia.

Adauga un comentariu