Culinar

Prăjitură fără coacere – Rapidă și cu biscuiți, pentru pofticioși

Publicat: 23 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prăjitură fără coacere - Rapidă și cu biscuiți pentru pofticioși
Pentru prăjitura din imagine trebuie să folosești biscuiți digestivi și conține 3 tipuri de cremă

Prepară o prăjitură fără coacere. Ai nevoie de câteva ingrediente clasice şi de unul sau două pachete de biscuiţi digestivi. După ce o prepari, înainte de servire, trebuie să stea câteva ore în frigider, pentru a se întări.

Dacă vrei ceva bun, mai ales că se apropie weekendul, îţi recomand prăjitură fără coacere cu biscuiţi. Chiar şi un bucătar începător o poate prepara. Secretul ei e să foloseşti ingrediente cât mai proaspete.

Ingrediente pentru crema de vanilie:

  • 1 litru de lapte
  • circa 250 gr zahăr
  • 4 gălbenuşuri
  • 250 g de unt
  • circa 250 gr făină de grâu
  • 2 linguri de amidon de cartofi
  • 1 plic budincă de vanilie

Ingrediente pentru crema de cafea:

  • 50 ml cafea răcită
  • 500 ml smântână 36%
  • 1 plic gelatina pudră

Ingrediente pentru crema de smântână:

  • 500 gr mascarpone sau 500 ml smântână 30%
  • 1 zahăr vanilat
  • 3 linguri de zahăr pudră
  • 1 plic gelatină

Alte ingrediente:

Mod de preparare prăjitură fără coacere:

Tapetează o tavă pătrăţoasă cu hârtie de copt. Pune un strat de biscuiţi în ea. Pregăteşte mai întâi crema de budincă. Pune într-o cratiţă cu fund mai gros laptele, zahărul, gălbenuşurile, amidonul şi plicul de budincă. Dă focul la mic şi amestecă mereu, pentru a nu se prinde. Când crema începe să se îngroașe, adaugă untul şi ia cratiţa de pe foc. Toarnă crema de budincă imediat peste biscuiţi. Acoperă crema cu alt strat de budincă. Lasă tava la răcit.

Urmează să pregăteşti crema de cafea. Dizolvă gelatina în 40 ml de apă rece. După ce s-a umflat, bagă bolul în cuptorul cu microunde sau la bain-marie, pe aragaz. Mixează smântâna. Când începe să se îngroaşe, adaugă treptat gelatina rece şi cafeaua. Amestecă până când se omogenizează. Întinde crema de cafea peste biscuiţii din tavă, dar ai grijă ca crema de budincă să se fi răcit complet între timp. Acoperă crema de cafea cu alt strat de biscuiţi.

Urmează crema de smântână. Procedează la fel cu gelatina, adică dizolv-o în puţină apă rece, apoi încălzeşte-o, ca să se topească de tot. După ce s-a răcit puţin, amestec-o cu zahărul şi cu smântâna. Pune crema de smântână peste biscuiţi.
Ca decor presară cacao sau ciocolată dată pe răzătoare. Bagă prăjitura în frigider pentru câteva ore, înainte de servire. Această prăjitură fără coacere este ideală de Crăciun, alături de clasicele fursecuri cu unt.

Adauga un comentariu