Culinar

Prăjitura Mille Feuille – Prăjitură franțuzească după rețeta originală

Publicat: 27 apr. 2020

Ingrediente:

-apă
-zahăr
-aluat foietaj

Ingrediente pentru cremă:

-1 litru lapte
-vanilie
-6 gălbenușuri
-250 grame zahăr
-20 grame amidon
-100 grame făină
-200 grame unt

Mod de preparare:

Pentru început, pregătim blatul de tort. Întindem aluatul de foietaj într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Uniform, tapetăm aluatul cu apă și zahăr. Coacem în cuptorul preîncălzit la temperatura de 200 de grade Celsius, timp de 15 minute.

Pentru cremă, punem la fiert la foc mic, 700 ml de lapte. Într-un bol separat, batem gălbenușurile de ou cu zahăr și făină. După ce am obținut un amestec omogen, adăugăm laptele rămas.

Când a început să fiarbă, turnăm în lapte amestecul de gălbenușuri. Amestecăm energic până obținem o cremă densă și omogenă. Pentru a monta prăjitura, tăiem blatul pregătit anterior în 3 fâșii egale. Tapetăm o parte din aluat cu cremă, iar pe deasupra adăugăm a 2-a bucățică de aluat. Procedăm la fel până terminam toate ingredientele.

La final, decorăm tortul cu crema rămasă.





Adauga un comentariu