Culinar

Prăjitura profiterol, un desert gustos și rafinat. Cum să îi cucerești pe cei de la masă cu o prăjitură delicioasă

Publicat: 24 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prăjitura profiterol un desert gustos și rafinat. Cum să îi cucerești pe cei de la masă cu o prăjitură delicioasă
Delicioasa prăjitură profiterol este gustoasă și aromată, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, vom obține un desert irezistibil.

Dacă vrem să pregătim acasă ceva dulce, ideală este prăjitura profiterol, un desert gustos și rafinat. Această prăjitură savuroasă este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, la final ne vom încânta papilele gustative cu un desert aromat. Iată cum să îi cucerești pe cei de la masă cu o prăjitură delicioasă.

Prăjitura profiterol, un desert rafinat și aromat

Când vine vorba de desert, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Delicioasele prăjituri de casă sunt pe placul multora dintre noi, iar rețetele pot fi adaptate în funcție de preferințe. Dacă vrem să pregătim acasă ceva dulce, ideală este prăjitura profiterol. Pentru acest desert avem nevoie de ingrediente atent alese și de un plus de imaginație, însă la final vom obține o prăjitură savuroasă.

Prăjitura profiterol este desertul perfect la mesele festive, iar dacă vom adăuga câteva arome inedite, cu siguranță îi vom cuceri pe musafiri. Această prăjitură este cremoasă, fină și extrem de gustoasă.

Pentru iubitorii de deserturi rafinate și spectaculoase putem face acasă prăjitura Floare de Colț cu ananas, aromată și cu blat pufos. Dacă vrem să readucem la masă aromele din vremea copilăriei, atunci putem pregăti o delicioasă prăjitură cu mere caramelizate, făcută după rețeta de odinioară a bunicii.

Prăjitura profiterol este adorată de cei mici, iar dacă vrem să ne bucurăm de gustul unui desert răcoritor în sezonul de vară, putem opta pentru savurosul tort profiterol.

Cum să pregătești acasă o prăjitură delicioasă

Pentru a pregăti gustoasa prăjtură profiterol cu fructe de pădure și blat de nucă vom avea nevoie de 6 albușuri, 160 g de zahăr și 200 g de nucă măcinată pentru prepararea blatului pufos.

Pentru jeleul de fructe de pădure vom folosi 400 g de fructe de pădure proaspete sau congelate, 80 g de zahăr, 1 pliculeț de zahăr vanilat, 100 ml de apă și 40 g de amidon.

Pentru a pregăti delicioasa cremă de vanilie avem nevoie de 6 gălbenușuri, 100 g de zahăr, 1 pliculeț de zahăr vanilat, 200 ml de lapte, 15 g de gelatină, 250 g de brânză și 400 ml de smântână pentru frișcă.

Mai întâi pregătim foaia de nucă. Se bat albușurile spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul și se amestecă până când acesta se topește. Se pune ulterior în compoziția spumoasă nuca măcinată și se amestecă până când toate ingredientele se omogenizează.

Într-o tavă întinsă și tapetată cu hârtie de copt se pune compoziția de blat, se uniformizează și se pune la copt timp de 20 de minute. Când este gata, se scoate foaia de la cuptor, se lasă la răcit și se taie în două pe verticală.

Între timp pregătim deliciosul jeleu cu fructe de pădure. Se pun la blender fructele, apoi compoziția obținută se pune într-o cratiță în 100 ml de apă și se adaugă zahărul, apoi zahărul vanilat. După ce se amestecă toate ingredientele, compoziția se pune la fiert timp de 5 minute. Separat se amestecă amidonul în două linguri de apă rece și se răstoarnă peste jeleul fierbinte. Savurosul jeleu cu fructe de pădure se toarnă peste cele două foi cu nucă și se uniformizează.

După aceea, vom prepara gustoasa cremă de vanilie. Gelatina se amestecă în 100 ml de apă. Separat, într-un vas se amestecă gălbenușurile împreună cu zahărul și se dă la foc mic timp de 5 minute. Se adaugă ulterior laptele fierbinte și gelatina peste această compoziție și se amestecă foarte bine.

Pregătim ulterior smântâna pentru frișcă. Aceasta se mixează foarte bine și se adaugă peste crema de vanilie apoi se amestecă din nou până când capătă o textură fină și cremoasă. Peste o foaie unsă cu jeleu punem jumătate din crema de vanilie, apoi deasupra se pune a doua foaie cu jeleu și restul de cremă delicioasă. Punem prăjitura la rece timp de câteva ore apoi se scoate și se decorează cu puțină frișcă și fructe de pădure. La final, ne vom încânta papilele gustative cu un desert gustos și rafinat.

Delicioasa prăjitură profiterol este gustoasă și aromată, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, vom obține un desert irezistibil. Această prăjitură este pe placul multora dintre noi, fiind perfectă la mesele festive.

Adauga un comentariu