Culinar

Prăjitură savuroasă – Tartă cu struguri din compot

Publicat: 25 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prăjitură savuroasă - Tartă cu struguri din compot

Compoturile sunt mereu la îndemână atunci când ai poftă de ceva dulce. În plus, în sezonul rece fructele din compot sunt o sursă de vitamine şi fibre. Transformă-le în prăjituri savuroase!

Ingrediente pentru blat:

200 g făină
110 g unt
75 g zahăr pudră
1 praf de sare
1 gălbenuş

Pentru crema frangipane:

150 g nuci măcinate
100 g unt
150 g zahăr
2 ouă
1 lingură făină
1 esenţă de vanilie
150-200 g struguri din compot
zahăr pudră, pentru decor

Mod de preparare:

Pentru aluatul de tartă, mixezi untul cu zahărul, gălbenuşul şi sarea, până obţii o consistenţă cremoasă. Încorporezi făina şi amesteci până se omogenizează, apoi pui aluatul pe o bucată de folie alimentară, îl înfăşori şi-l dai la rece cel puţin 2 ore.

Scoţi aluatul din frigider, îl întinzi într-o foaie nu foarte subţire cu sucitorul şi-l aşezi într-o formă de tartă, tapetată. Ai grijă să îmbraci şi marginile tăvii cu aluat, îndepărtând excesul, şi dai tava la cuptor, aproximativ 20 de minute, la 190 °C. Scoţi blatul din cuptor şi-l laşi la răcit.

Pentru cremă, mixezi untul, la temperatura camerei, cu zahărul până capătă o consistenţă cremoasă, apoi încorporezi ouăle, unul câte unul, esenţa de vanilie, făina şi nucile măcinate.

Torni crema peste blatul de tartă, aşezi deasupra strugurii bine scurşi şi dai din nou tarta la cuptor, la 170 °C, 20-30 de minute, până se rumeneşte pe margini blatul. După ce s-a răcit, o pudrezi cu zahăr.

Adauga un comentariu