Culinar

Prăjituri simple și rapide. Ce trebuie să știe toate gospodinele pentru a obține niște deserturi de casă delicioase

Publicat: 25 oct. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prăjituri simple și rapide. Ce trebuie să știe toate gospodinele pentru a obține niște deserturi de casă delicioase
Dacă vrem să îi răsfățăm pe cei dragi cu deserturi delicioase, putem pregăti la orice masă niște prăjituri simple și rapide.

Multe doamne pricepute în bucătărie vor să afle câteva rețete de prăjituri simple și rapide. Dacă vrem să îi răsfățăm pe cei dragi cu un desert savuros, pufos și cu un aspect deosebit, este bine să avem în vedere câteva trucuri culinare, iar succesul va fi garantat. Iată ce trebuie să știe toate gospodinele pentru a obține niște deserturi de casă delicioase.

Prăjituri simple și rapide

Când vine vorba de prăjiturile de casă, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Pentru iubitorii de deserturi cremoase și pufoase, putem pregăti rapid o negresă cu sos de ciocolată și nuci, o prăjitură cu biscuiți sau delicioasa prăjitură lămâiță glazurată.

La fel de bine putem să îi cucerim pe cei dragi cu un pandișpan pufos sau cu o prăjitură cu iaurt și ouă. Rețetele sunt spectaculoase, rapide, cu doar câteva ingrediente, iar dacă adăugăm un strop de imaginație, la final ne vom încânta papilele gustative.

Pentru cei care preferă deserturile rafinate și sofisticate ideală este o prăjitură cu afine și iaurt. Aceasta are un aspect deosebit, o aromă aparte și este incredibil de cremoasă. Apreciată este și prăjitura Floare de Colț, savuroasă, fină și gustoasă.

Rețete care te vor ajuta să obții cele mai bune prăjituri de casă

Una dintre cele mai gustoase prăjituri, care se face rapid, cu doar câteva ingrediente, este prăjitura lămâiță glazurată. Pentru aceasta vom avea nevoie de 140 g de făină, 150 g de zahăr, un praf de sare, jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu, 2 ouă, 2 linguri de iaurt, 3 linguri de ulei, coaja rasă de la o lămâie, 3 linguri de zeamă de lămâie.

Pentru glazură vom folosi 150 g de zahăr pudră, coajă rasă de lămâie și 4 linguri de zeamă de lămâie. Într-un bol mare se pun toate ingredientele și se amestecă foarte bine apoi se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Cât prăjitura stă la cuptor, se pregătește glazura. Într-un bol se pune zahărul pudră, împreună cu zeama de lămâie și se amestecă foate bine. Glazura trebuie să aibă o consistență ca mierea de albine. Când prăjitura este gata, se scoate din cuptor și se toarnă glazura apoi se lasă la răcit. Se porționează pentru a fi servită și se ornează cu zahăr vanilat și coajă rasă de lămâie. Și prăjitura negresă cu ciocolată, cu nucă sau cu vișine este la fel de apreciată. Acest desert pufos și gustos va aminti celor de la masă de vremea copilăriei.

Dacă vrem să îi răsfățăm pe cei dragi cu niște deserturi delicioase, putem pregăti la orice masă niște prăjituri simple și rapide. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Prăjiturile de casă au o savoare aparte, sunt gustoase și pot fi făcute după gust. La mesele festive putem pregăti prăjituri cu cremă și blat pufos, iar pentru micul dejun ideale sunt niște clătite, un pandișpan pufos sau un chec cu fructe, iar pentru o masă festivă perfecte sunt prăjiturile cu un aspect deosebit precum Albă ca Zăpada, tiramisu, cornulețe fragede cu unt și smântână și multe altele.

Adauga un comentariu