Actualitate

Prefectul Mircea Abrudean, infectat cu COVID-19, a avut 12 contacţi direcţi

Publicat: 06 iul. 2020
Prefectul Mircea Abrudean, infectat cu COVID-19, a avut 12 contacţi direcţi
Prefectul Mircea Abrudean, infectat cu COVID-19, a avut 12 contacţi direcţi

Ancheta epidemiologică a Direcţiei de Sănătate Publică Cluj a stabilit 12 contacţi direcţi ai prefectului Mircea Abrudean, infectat cu COVID-19.

„În urma anchetei epidemiologice realizate de DSP Cluj, s-a stabilit un număr de 12 contacţi direcţi apropiaţi, cărora li s-a recomandat autoizolarea la domiciliu. Clădirea Instituţiei Prefectului a fost dezinfectată în această dimineaţă. Activitatea curentă nu este afectată”, a declarat, luni, prefectul Mircea Abrudean.

Declarația prefectului Mircea Abrudean

El a mai spus că nu s-a putut identifica sursa infectării sale. Prefectul judeţului Cluj, Mircea Abrudean, şi familia acestuia au fost depistaţi, duminică, cu COVID-19.

„În cursul serii de 3 iulie, am fost cu băieţelul nostru de 9 luni la UPU Pediatrie, pentru că avea febră, care am crezut iniţial că are legătură cu ieşitul dinţişorilor. După consultul de specialitate, medicii au constatat că are faringo-amigdalită. Având în vedere simptomatologia, a fost recoltat pentru testare Covid-19. Rezultatul a venit în după-amiaza de 4 iulie pozitiv, motiv pentru care ne-am testat şi eu şi soţia mea, ambele rezultate fiind pozitive, cu toate că suntem asimptomatici. În cursul acestei dimineţi (duminică – n.r.) ne vom interna cu toţii la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase. Ancheta epidemiologică este în curs de realizare de către DSP Cluj”, a declarat, duminică, prefectul Mircea Abrudean.

„Nu trebuie pus la îndoială existența virusului”

Ieri, 5 iulie 2020, prefectul a anunțat că se vor interna la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase. Direcția de Sănătate Publică Cluj a demarat o anchetă epidemiologică. Acesta a îndemnat toți cetățenii să fie responsabili și să se prezinte la medic atunci când prezintă simptome. Nu trebuie pus la îndoială existența acestui virus, afirmă Abrudean.

„În cursul acestei dimineți ne vom interna cu toții la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase. Ancheta epidemiologică este în curs de realizare de către DSP Cluj. Consider că este extrem de importanta transparenta, așa cum am procedat și până acum în comunicarea publică. Vreau sa îi îndemn încă o dată pe toți clujenii sa fie responsabili, sa se prezinte la medic atunci când prezintă simptome, iar celor care încă pun la îndoiala existența acestui virus, sa se gândească de două ori înainte de a face astfel de afirmații.

Am toată încrederea în sistemul nostru medical, care a avut rezultate excelente până acum și sunt convins că vom trece cu bine peste această perioadă!”, spune Abrudean.”, a declarat prefectul.

Primarul municipiului Rădăuți, confirmat cu coronavirus

Primarul municipiului Rădăuți, Nistor Tătar, a declarat, pe 13 mai 2020, că a fost confirmat cu noul coronavirus și acum se află în izolare acasă.

„Nu am niciun simptom în afară de tuse”, a declarat edilul. Acesta a relatat că a aflat de infecție după ce s-a dus pentru un control de rutină la spital având simptome de răceală.

Este al patrulea primar din județul Suceava care este confirmat cu noul coronavirus. Primarii din Broșteni și Cornu Luncii, care au și fost internați în spital, s-au vindecat deja și au revenit la serviciu. În schimb, primarul comunei Horodnic de Sus este în continuare pozitiv, dar prezintă o formă de boală asimptomatică și nu s-a impus internarea în spital.

Adauga un comentariu