Actualitate

Prefectul de Cluj și familia sa, testați pozitiv cu noul coronavirus

Publicat: 05 iul. 2020
Prefectul de Cluj și familia sa, testați pozitiv cu noul coronavirus
Mircea Abrudean, prefectul de Cluj

Prefectul de Cluj și familia sa, testați pozitiv cu noul coronavirus. Medicii din Cluj sunt în alertă, după ce un înalt reprezentant al Guvernului a fost diagnosticat cu COVID 19. Prefectul de Cluj Mircea Abrudean și familia, inclusiv băiețelul de 9 luni au fost testați pozitiv cu cornavirus, a informat oficialul, duminică.

Prefectul de Cluj și familia sa, testați pozitiv cu noul coronavirus

Prefectul județului Cluj a menționat în cursul serii de sâmbătă, 4 iulie 2020, faptul că a fost împreună cu băiețelul său în vârstă de 9 luni la Unitatea de Primiri Urgențe Pediatrie. Rezultatul a ieșit pozitiv și în cazul soției sale. Prefectul de Cluj anunță că sunt asimptomatici.

„În cursul serii de 4 iulie am fost cu băiețelul nostru de 9 luni la UPU Pediatrie, pentru că avea febră, care am crezut inițial că are legătură cu ieșitul dințișorilor. După consultul de specialitate, medicii au constatat că are faringo amigdalita. Având în vedere simptomatologia, a fost recoltat pentru testare Covid19. Rezultatul a venit în după-amiaza de 5 iulie pozitiv, motiv pentru care ne-am testat și eu și soția mea, ambele rezultate fiind pozitive, cu toate că suntem asimptomatici.”, a declarat Mircea Abrudean, prefect de Cluj.

„Nu trebuie pus la îndoială existența virusului”

Astăzi, 5 iulie 2020, prefectul a anunțat că se vor interna la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase. Direcția de Sănătate Publică Cluj a demarat o anchetă epidemiologică. Acesta a îndemnat toți cetățenii să fie responsabili și să se prezinte la medic atunci când prezintă simptome. Nu trebuie pus la îndoială existența acestui virus, afirmă Abrudean.

„În cursul acestei dimineți ne vom interna cu toții la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase. Ancheta epidemiologică este în curs de realizare de către DSP Cluj. Consider că este extrem de importanta transparenta, așa cum am procedat și până acum în comunicarea publică. Vreau sa îi îndemn încă o dată pe toți clujenii sa fie responsabili, sa se prezinte la medic atunci când prezintă simptome, iar celor care încă pun la îndoiala existența acestui virus, sa se gândească de două ori înainte de a face astfel de afirmații.

Am toată încrederea în sistemul nostru medical, care a avut rezultate excelente până acum și sunt convins că vom trece cu bine peste această perioadă!”, spune Abrudean.”, a declarat prefectul.

Primarul municipiului Rădăuți, confirmat cu coronavirus

Primarul municipiului Rădăuți, Nistor Tătar, a declarat, pe 13 mai 2020, că a fost confirmat cu noul coronavirus și acum se află în izolare acasă.

„Nu am niciun simptom în afară de tuse”, a declarat edilul. Acesta a relatat că a aflat de infecție după ce s-a dus pentru un control de rutină la spital având simptome de răceală.

Este al patrulea primar din județul Suceava care este confirmat cu noul coronavirus. Primarii din Broșteni și Cornu Luncii, care au și fost internați în spital, s-au vindecat deja și au revenit la serviciu. În schimb, primarul comunei Horodnic de Sus este în continuare pozitiv, dar prezintă o formă de boală asimptomatică și nu s-a impus internarea în spital.

Adauga un comentariu