Sport

Premier League este gata de restart! Care sunt rezultatele ultimelor teste COVID-19!

Publicat: 01 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Premier League este gata de restart Care sunt rezultatele ultimelor teste COVID-19
Fotbaliștii din Premier League așteaptă cu nerăbdare să reînceapă campionatul

Toate testele de depistare a infecției cu virusul COVID-19 efectuate în Premier League în ultima săptămâna au dat rezultate negative.

„Premier League poate confirma că toate testele efectuate joi și vineri pe 1.130 de jucători și membri ai staff-urilor tehnice au indicat rezultate negative”, conform Liga.

În cele trei runde de testare anterioare, un număr de 12 teste ieșiseră pozitive.
Premier League a confirmat oficial restartul sezonului de fotbal în data de 17 iunie, cu porțile închise și cu respectarea unor protocoale stricte de siguranță, după reuniunea cu cele 20 de cluburi desfășurată joia trecută.
Pe data de 17 iunie 2020 vor avea loc două meciuri restante: Aston Villa – Sheffield United și Manchester City – Arsenal Londra, toate echipele angrenate având un meci mai puțin disputat. Etapa a 30-a se va disputa în totalitate în weekendul 19-21 iunie 2020.
Sezonul în Anglia a fost oprit pe data de 13 martie 2020 din cauza pandemiei de coronavirus, dar, începând de câteva zile, echipele au primit aprobarea de a relua antrenamentele în grupuri mici de jucători, iar miercuri cluburile au votat în unanimitate reluarea antrenamentelor cu contact între jucători și mărirea grupului la maxim zece fotbaliști.

„Am convenit provizoriu să repornim Premier League pe data de 17 iunie. Dar această dată nu poate fi confirmată până când nu vom îndeplini toate măsurile de siguranță necesare, pentru că sănătatea și bunăstarea tuturor participanților și suporterilor este prioritatea noastră. Premier League și cluburile noastre sunt mândre să aibă suporteri incredibili de loiali și pasionați. Este important să putem asigura că cei mai mulți fani vor putea urmări meciurile de acasă”, a declarat directorul executiv al PL, Richard Masters.

Abandonarea sezonului ar fi dus la pierderea unor venituri de circa 750 de milioane de lire sterline din drepturile de televizare, conform estimărilor presei britanice. FC Liverpool, care nu a mai câștigat titlul de 30 de ani, ocupă prima poziție a clasamentului, cu un avans de 25 de puncte față de Manchester City, campioana en-titre, ocupanta locului secund.

Adauga un comentariu