Local

Premieră! Acțiune pentru protejarea copiilor, organizată de un avocat ieșean, în colaborare cu cotidianul „Bună Ziua Iași”!

Publicat: 13 feb. 2020

Semnal de alarmă tras de un membru al Baroului Iași! Cunoscutul avocat Sandra Grădinaru, în colaborare cu cotidianul „Bună Ziua Iași”, va organiza pe data de 20 martie 2020 o acțiune pentru sprijinirea copiilor care sunt maltratați și abuzați.

„Îi invităm pe toți românii care au copii, care iubesc copiii ca, pe data de 20 martie 2020, la ora 12:00, să iasă în stradă și să protesteze timp de zece minute față de nepăsarea autorităților în ceea ce îi privește pe minorii care sunt victime ale unor infracțiuni. Am ales data de 20 martie pentru organizarea acestei acțiuni tocmai pentru că este echinocțiul de primăvară și reprezintă un nou început”, a declarat ieri avocatul Sandra Grădinaru.

Ea a formulat această invitație în premieră națională, în cadrul emisiunii care a avut loc ieri în studioul BZI Live.

A crescut numărul infracțiunilor comise asupra copiilor

Aceasta a adăugat că, în ultima perioadă, în România s-au intensificat infracțiunile comise asupra copiiilor, crescând în mod îngrijorător numărul răpirilor înregistrate în țară.

„Drepturile constituționale (la integritate fizică și psihică, la viață, la libera circulație) sunt prevăzute doar iluzoriu în România, ele nu ne sunt garantate de către autorități. Parlamentul și Guvernul României nu au făcut nimic pentru a schimba legislația, în special după celebrul caz „Caracal”. Toți cei care vor ieși în stradă trebuie să le solicite parlamentarilor să crească pedepsele în cazul celor care comit infracțiuni contra minorilor și să ceară autorităților să dispună ca, în astfel de cazuri, investigațiile să se desfășoare în condiții de celeritate, pentru tragerea la răspundere a celor vinovați”, a adăugat Sandra Grădinaru.

Ea a mai afirmat că părinții se văd obligați să își aștepte copiii de la școală în fiecare zi, din teama că li s-ar putea întâmpla ceva grav pe străzile din România și că Ministerul Administrației și Internelor și Ministerul Public ar trebui să facă toate eforturile pentru a proteja în primul rând minorii.

Minorii, tot mai abuzați

Organizația „Salvați copiii” a arătat că cele mai multe dintre victimele abuzului sexual în mediul online sunt copii cu vârste mai mici de zece ani.
Astfel, numărul cazurilor de abuz sexual asupra copiilor în mediul online a crescut anul trecut, față de 2018. Mai mult de jumătate dintre cazurile raportate în 2019 printr-o linie care funționează ca punct de raportare pentru utilizatorii de Internet reprezintă materiale care înfățișează un abuz sexual asupra copiilor. Conform acelorași date, 1.594 dintre cele 2.713 cazuri reprezintă materiale ce înfățișează un abuz sexual, iar cele mai multe dintre victime sunt copii cu vârsta mai mică de zece ani. În 2019, într-o proporție covârșitoare (90 la sută), victimele au fost fete.

Siguranță pentru copiii României!
„Am ales data de 20 martie 2020 pentru organizarea acţiunii “SIGURANŢĂ PENTRU COPIII ROMÂNIEI” deoarece 20 martie este data echinocţiului de primăvară. Echinocţiul de primăvară simbolizează un nou început.
Din acest motiv am propus ca toţi părinţii din România să se oprească din activitatea lor pentru 10 minute, la data de 20 martie 2020 la ora 12:00 şi să solicite:
– Parlamentului României înăsprirea pedepselor în cazul infracţiunilor săvârşite asupra minorilor.
– Ministerul Afacerilor de Interne şi Ministerului Public să trateze cu maximă responsabilitate dosarele în care sunt implicaţi minorii, în condiţii de urgenţă şi să facă toate demersurile pentru tragerea la răspundere a celor vinovaţi.
– Investigatorii care greşesc în astfel de cazuri să fie excluşi din sistem.
Propun ca toată lumea care se opreşte din activitate pentru 10 minute să scrie pe o coală de hârtie “SIGURANŢĂ PENTRU COPIII ROMÂNIEI” în semn de protest pentru lipsa de reacţie a autorităţilor şi să posteze mesajul pe orice reţea de socializare. Copiii României merită să se simtă în siguranţă, să aibă libertatea de a merge pe străzi fără a fi în pericol de a fi răpiţi”, a mai precizat Sandra Gradinaru.


loading...

Adauga un comentariu