Actualitate

Premieră în Coreea de Nord după ce liderul Kim Jong-un recunoaşte situaţia alimentară tensionată

Publicat: 17 iun. 2021
Kim Jong Un arătând cu degetul în sus și stând la birou
Kim Jong Un, liderul suprem din Coreea de Nord recunoaște faptul că țara se confruntă cu foametea

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a recunoscut oficial că țara se confruntă cu lipsuri de alimente. Acest lucru reprezintă o premieră după ani de zile în care opinia publică internaţională lansa avertismente referitor la faptul că o bună parte din populaţie se confruntă cu foametea.

Adresându-se la o întâlnire a înalților lideri, dl Kim a spus că „situația alimentară a oamenilor devine acum tensionată”. El a spus că sectorul agricol nu a reușit să-și îndeplinească obiectivele privind cerealele din cauza taifunurilor de anul trecut, care au provocat inundații pe scară largă.

Un kilogram de banane costă, în Coreea de Nord, 32 de USD

Există unele rapoarte care arată că prețurile la alimente au crescut, iar NK News a raportat că un kg de banane costă 45 USD (32 USD).

Coreea de Nord și-a închis granițele pentru a limita răspândirea Covid-19. Drept urmare, comerțul cu China a scăzut. Coreea de Nord se bazează pe China pentru hrană, îngrășăminte și combustibil. Coreea de Nord se luptă, de asemenea, sub sancțiuni internaționale, impuse din cauza programelor sale nucleare.

Liderul autoritar al statului cu un singur partid a vorbit despre situația alimentară la comitetul central al Partidului Muncitorilor aflat la guvernare, care a început săptămâna aceasta în capitala Pyongyang.

În timpul ședinței, Kim a spus că producția industrială națională a crescut cu un sfert față de aceeași perioadă a anului trecut.

Oficialii erau așteptați să discute relațiile cu SUA și Coreea de Sud în timpul evenimentului, dar nu au fost încă publicate detalii.

Nu este prima dată când Kim Jong-un recunoaște situația dificilă prin care trece Coreea de Nord

În aprilie, Kim Jong-un a făcut o recunoaștere rară a dificultăților care cu care se confruntă. Acesta a spus atunci că îi aşteaptă un alt martie dificil şi le-a spus oficialilor să facă tot ce le stă în putinţă pentru a împiedica apariţia unui martie.

Arduous March este un termen folosit de oficialii Coreei de Nord pentru a se referi la lupta țării din timpul foametei din anii 1990, când căderea Uniunii Sovietice a lăsat Coreea de Nord fără ajutor crucial.

Numărul total al nord-coreenilor care au murit de foame în acel moment nu este cunoscut, dar estimările variază până la 3 milioane.

Coreea de Nord are una dintre cele mai restrictive vieți din lume

Nu este un lucru necunoscut faptul că regimul din Coreea de Nord este unul extrem. Vorbim despre faptul că liderul Kim Jong-un conduce destinele nord coreenilor cu o mână de fier și de cele mai multe ori restricționează accesul populației chiar și la lucruri elementare. Altfel spus, o ultimă lege din Coreea de Nord prevede pedepse aspre, cu pușcăria, pentru cei care sunt prinși că dețin casete cu filme sau muzică din import, din occident. Nici cei care se îmbracă în blugi nu sunt scutiți de sancțiuni.

Prin această lege, Kim Jong-un dorește să limiteze în totalitate accesul oamenilor la ” propaganda” occidentală, propagandă pe care el o consideră nocivă pentru bunul mers al lucrurilor.

În altă ordine de idei, pentru a vedea cât de departe merg pedepsele pentru cei care nu dau ascultate liderului suprem și a legilor întocmite de ei, reamintim cazul înaltului oficial nord coreean care a fost executat după ce a fost prins că deținea casete cu filme occidentale. Kim Jong-un a ordonat executarea unui inginer care vindea muzica și filme, iar 500 de oameni au fost martori. Execuția acestuia a fost una publică și inclusiv familia celui condamnat a asistat la teribilul act.

Adauga un comentariu