Local

Premieră în România! Iașul va avea primele 3 bazine de înot la grădinițe, în 2023

Publicat: 17 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Premieră în România Iașul va avea primele 3 bazine de înot la grădinițe în 2023
Cele 3 grădinițe selectate pentru construirea bazinelor de înot sunt Grădinița PP14, Grădinița PP18 și Grădinița PP21

Municipalitatea va construi 3 bazine de înot în cadrul unor grădinițe din municipiul Iași. Cele de grădinițe selectate sunt Grădinița PP14, Grădinița PP18 și Grădinița PP21. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 8 milioane de lei. Edilul municipiului Iași dorește practicarea activităților sportive încă de la cea mai fragedă vârstă

La nivel național nu există un astfel de proiect. Municipiul Iași ar fi primul oraș din țară ce va avea grădinițe cu bazine de înot. Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași, speră ca acest model va fi urmat și de alte instituții de învățământ din țară. Înotul este una din cele mai benefice activități sportive pentru copii. Acesta oferă o manieră de dezvoltare frumoasă și contribuie la obținerea unei stări de sănătate bună.

Cladire primaria Iasi
Cele 3 grădinițe selectate pentru construirea bazinelor de înot sunt Grădinița PP14, Grădinița PP18 și Grădinița PP21

Primăria Iași construiește primele 3 bazine de înot

Mihai Chirica la conferinta de presa
În 2023 cele 3 bazine ar putea fi inaugurate

Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași, a anunțat în data de 16 noiembrie 2022, în cadrul unei conferințe de presă că proiectul privind construirea unor bazine de înot la 3 grădinițe din Iași este un proiect ce prinde contur.

„Pentru mine școala are prioritate. La începutul anului vorbeam despre o idee ce s-a materializat între timp într-un proiect, este vorba de primele 3 grădinițe ce vor avea bazin de înot în Iași. Acestea vor fi construite special pentru această categorie de vârstă.

Este o formă de compensare a grijii pe care o am în privința promovării sportului, cum sunt și cele 40 de terenuri de sport , multe dintre ele finalizate sau în execuție deja. Deja avem predate încă 3 proiecte pentru școala «Alexandru Vlahuță», «George Coșbuc» și «Nicolaie Iorga» ce vor intra în execuție, având deja semnate contractele“, menționează Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași.

Valoarea totală, privind implementarea proiectului la cele 3 grădinițe se ridică la aproximativ 8 milioane de lei, cu TVA iar  valoarea totală a investiției în fiecare bazin este estimată la 2.706.490.75 de lei, fără TVA, respectiv 3.216.456.53 cu TVA.

Schita cladire bazin de inot
Valoarea proiectului este de aproximativ 8 milioane de lei

Preșcolarii vor lua lecții de înot direct la grădiniță

 Copii in piscina zambesc
Municipalitatea încurajează activitățile sportive în cadrul grădinițelor

Cele 3 grădinițe selectate pentru construirea bazinelor de înot sunt Grădinița PP14, Grădinița PP18 și Grădinița PP21. Acestea au fost selectate întrucât spațiul permite construirea bazinelor de înot pentru preșcolari.

„Cele 3 bazine de înot se vor construi la Grădinița PP14 din zona Canta, la Grădinița PP18 de pe str. Decebal și la Grădinița PP21 de pe str. Plăieșilor. Aici a fost mai confortabil să găsim spațiu de construire a acestor bazine de înot. Credem că anul 2023 ar putea fi anul în care vom inaugura primele grădinițe cu piscină. Este un element de noutate la nivel național și sperăm că modelul nostru va fi unul demn de urmat ți în alte unități preșcolare din țară“, declară Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași.

Indicatorii tehnico-economici ai proiectului au fost aprobați la începutul anului, în luna ianuarie 2022. Bazinele de înot vor avea o suprafață de aproximativ 178 mp, cu bazine ce au lungime de 8.15 m, lățime de 4.5 m și adâncimea apei de la 0.5 m până la 1.2 m, adaptată pentru această categorie de vârstă.

În condițiile în care în grădinițele din Iași nu se practică activități sportive gratuite, construirea celor 3 bazine de înot vor aduce un beneficiu major în dezvoltarea armonioasă a preșcolarilor.

Adauga un comentariu