Eveniment-Social

Premieră pentru mediul academic din România, la Iași! Decizie istorică la o mare universitate din oraș

Publicat: 09 iun. 2021
Universitatea de Științele Vieții, fosta Universitate de Științe Agricole și Medicină Veterinară
Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară "Ion Ionescu de la Brad" din Iași este prima universitate din România care și-a schimbat denumirea în Universitatea pentru Științele Vieții "Ion Ionescu de la Brad".

Fosta Universitate de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași este în fața unui moment istoric! Aceasta a devenit prima instituție de învățământ superior din România care și-a schimbat denumirea în Universitate de Științele Vieții. Totul ca urmare a Hotărârii de Guvern din 13 mai 2021, aliniindu-se astfel trendului european al instituțiilor de profil

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) „Ion Ionescu de la Brad” din Iași este prima universitate din România care și-a schimbat denumirea în Universitatea de Științe ale Vieții (USVIași) „Ion Ionescu de la Brad”, ca urmare a Hotărârii de Guvern (HG) din 13 mai 2021, aliniindu-se astfel trendului european al instituțiilor de profil.

„Multe universități agricole și de medicină veterinară din țări precum Austria, Olanda, Danemarca, Norvegia, Cehia, Slovenia, Slovacia, Polonia sau Ucraina au trecut de la denumirile și activitățile inițiale la ceea ce numim astăzi universități pentru și de Științele Vieții, iar acest trend european credem că este potrivit și pentru Universitatea Agronomică din Iași. Universitatea noastră este într-un consistent proces de modernizare și transformare, de adaptare la noile cerințe ale pieței muncii, schimbările făcându-se inclusiv la nivelul programelor de studiu care vor cunoaște o actualizare profundă”, scoate în prim-plan prof. univ. dr. Gerard Jităreanu, rectorul USV Iași.

Noul brand reflectă tendințele europene actuale la nivel didactic, de cercetare și ale pieței muncii

Noul brand reflectă tendințele europene actuale la nivel didactic, de cercetare și ale pieței muncii.

„Acesta este noul brand care reprezintă actualul așezământ academic centenar, nume care reflectă tendințele europene actuale la nivel didactic, de cercetare și ale pieței muncii, toate fiind dinamizate de provocările majore și complexe din sfera Științelor Vieții. Estimăm un important impact la nivel regional, național, dar și internațional, prin creșterea ponderii cercetărilor privind schimbările climatice, poluarea mediului, creșterea demografică, alimentația publică, resursele de apă și alimente, energiile regenerabile, protejarea resurselor și a arealelor naturale, care fac obiectul domeniilor de studiu ale universității noastre, în noul context socio-economic”, a mai punctat prof. univ. dr. Gerard Jităreanu.

Schimbarea denumirii nu este doar o acțiune de rebranding, ci reprezintă și o schimbare de viziune în abordarea direcțiilor de dezvoltare ale Universității

Schimbarea denumirii nu este doar o acțiune de rebranding, ci reprezintă și o schimbare de viziune în abordarea direcțiilor de dezvoltare ale Universității.

„Sperăm ca impactul să fie pozitiv și în ceea ce privește atractivitatea pentru viitorii studenți, naționali și internaționali, deoarece Universitatea își păstrează misiunea fundamentală inițială, de a forma ingineri în domeniul Științelor aplicate ale mediului și vieții: agronomie, horticultură, biotehnologii agricole, inginerie și management în agricultură și dezvoltare rurală, ingineria produselor alimentare, horticultură, ingineria mediului, ingineria resurselor animale și alimentare sau licențiați în biologie și medicină veterinară.

Schimbarea denumirii nu este doar o acțiune de rebranding, ci reprezintă și o schimbare de viziune în abordarea direcțiilor de dezvoltare a Universității noastre și sperăm ca IULS – Iasi University of Life Sciences să devină cât mai curând membră a Ligii Europene a Universităților pentru Științele Vieții «Euro League of Life Sciences»”, a mai declarat prof. univ. dr. Gerard Jităreanu, rectorul USVIași.

Dintre instituțiile europene de învățământ superior care au făcut acest pas, considerat absolut firesc în evoluția universităților agronomice, pot fi amintite University of Natural Resourcesand Life Sciences – Viena (2004), Czech University of Life Sciences Prague (2007), Estonian University of Life Sciences, Latvia University of Life Sciencesand Technologies, HAS University of AppliedSciences (Olanda), Inholland University Of Applied Sciences, Norwegian University of Life Sciences, University of Life Sciences in Lublin (Polonia), Wroclaw University of Environmental and Life Sciences (Polonia), Warsaw University of Life Sciences (Polonia), National University of Life and Environmental Sciences (Ukraine) ș.a.

Adauga un comentariu