National

Premierul Florin Cîțu, declarații după incendiul de la Iași: „Trebuie să fie aplicate aceste măsuri”

Publicat: 22 iun. 2021
Florin Cîțu în costum cu fundal albastru în spate
Florin Vasile Cîțu, premierul României din decembrie 2020

Marți, 22 iunie 2021, după incendiul izbucnit la Iași, premierul României, Florin Cîțu, a declarat, la TVR 1, că Ministerul Sănătății trebuie să implementeze planul de măsuri realizat după incendiul de la Piatra Neamț.

Prim-ministrul României a precizat că incendiul de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași a izbucnit într-o zonă, care urma să fie reabilitată la toamnă și că este o veste bună că nu s-au înregistrat victime, evitându-se astfel o tragedie.

 „Am evitat o tragedie, este foarte bine, nu avem victime în primul rând. Incendiul a fost într-o zonă care urma să fie reabilitată în toamnă. Au fost evacuate persoane preventiv, nici fumul nu a ajuns la ele. Mai multe vom afla mai târziu, nu ştim exacat de la ce a început, posibil o instalaţie electrică. Înţeleg că era un cabinet medical, o zona-tampon”, a precizat premierul României, Florin Vasile Cîțu, la postul de televiziune TVR 1.

Premierul Florin Cîțu, despre incendiul de la Iași: „Trebuie să fie aplicate aceste măsuri”

Prim-ministrul a transmis că există un plan de măsuri la Ministerul Sănătăţii, după incendiul de la Piatra Neamț. Aceste măsuri ar trebui implementate.

 „Există un plan de măsuri la Ministerul Sănătăţii, trebuie să vedem dacă este implementat sau nu, după Piatra Neamţ. Aceste lucruri existau din iarnă la minister. Trebuie să fie aplicate aceste măsuri, tocmai acesta a fost rolul controlului. Implementarea este la Ministerul Sănătăţii, planul de măsuri trebuie implementat”

Florin Cîțu a adăugat că România are nevoie de spitale noi. Astfel că, până în 2024, se plănuiește construirea a 1-2-3 spitale cu ajutorul PNRR.

„Este nevoie de spitale noi în România. Vreau să avem 1-2-3 spitale până în 2024. Am tras foarte mult să avem construcţia de noi spitale în PNRR”

Ministrul Sănătății, despre incendiul din Iași: „Dacă va fi nevoie, o să merg acolo”

Ioana Mihăilă a fost întrebată dacă va merge la fața locului în această seară: „Daca e nevoie, da. Nu am luat decizia, vreau să văd cum evoluează lucrurile”.

Ministrul Sănătății nu a mai vrut să ofere și alte declarații, deoarece când a fost întrebată de ce ard spitalele din România, a răspuns: „Atât am avut de declarat în acest moment”.

Reamintim că în această seară, în jurul orei 19, a izbucnit un incendiu la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași. Flăcările au acaparat un pavilion administrativ al corpului B de la etajul al treilea, secția ATI.

Din fericire, toți pacienții au fost evacuați. De la etajul 3 au fost evacuate 12 persoane (5 copii – 3 aparținători și 4 cadre medicale), ce au fost mutate într-o altă aripă a spitalului, toate persoanele fiind stabile. Incendiul este localizat.

Potrivit informațiilor, se pare că la acel etaj se efectuau reparații. Circulația în zonă a fost blocată pe ambele sensuri.

„În această seară, în jurul orei 19.00, polițiștii au fost sesizați prin apel unic de urgentă 112, despre faptul că într-un salon al unei unități medicale a apărut un incendiu. În urma sesizării, polițiștii ieșeni s-au deplasat la faţa locului în vederea stabilirii situației de fapt. La faţa locului a fost trimis și un echipaj al Biroului Rutier Iaşi pentru dirijarea traficului rutier în zonă”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.

Adauga un comentariu