National

Premierul Florin Cîțu, despre certificatele false de vaccinare

Publicat: 02 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Premierul Florin Cîțu despre certificatele false de vaccinare
Florin Cîțu a fost demis! Guvernul PNL a căzut!

Prim-ministrul Florin Vasile Cîţu, în conferința de presă susținută în data de miercuri 2 septembrie2021, a transmis prefecţilor şi reprezentanţilor Direcţiilor de Sănătate Publică faptul că în cazul campaniei de vaccinare, aceasta trebuie mod obligatoriu să continue.

Având în vedere că numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus este în plină creștere, premierul Cîțu a transmis că această campanie de vaccinare nu trebuie împiedicată sau afectat demersul ei. Mai mult decât atât, acesteia trebuie să îi fie asigurat bunul mers, capacitatea de vaccinare rămânând intactă. În acest fel, se garantează că niciun centru de vaccinare nu va fi închis.

Ce spune Florin Cîțu despre „vaccinarea la chiuvetă”

În conferința susținută, Șeful Guvernului Florin Cîțu a vorbit deschis și despre falsificarea certificatelor de vaccinare anti-covid, precizând că nu va exista niciun fel de toleranță față de acest fenomen, asigurându-se că autoritățile vor lua în serios situația.

„Al doilea subiect vaccinarea. Este clar că avem un număr în creştere de persoane infectate şi aici trebuie să fim foarte atenţi. Campania de vaccinare trebuie să continue. Vreau de la dumneavoastră să ne asigurăm că avem capacitate de vaccinare intactă, să nu se închidă niciun centru de vaccinare să ne asigurăm că oameni se pot vaccina ca şi până acum. Trebuie să îi informaţi pe oameni de beneficiile vaccinării. Bineînţeles trebuie făcute eforturi speciale de informare în mediile rurale, dar ştiţi foarte bine că vaccinarea nu e obligatorie. Trebuie să explicăm foarte bine legat de vaccinarea copiilor sub 18 ani”, a afirmat Florin Cîţu, la videoconferinţa de joi cu prefecţii şi reprezentanţii DSP de la Palatul Victoria.

Premierul a transmis un mesaj autorităților, în care îi încurajează să continue să desfășoare operațiuni complexe. Acesta consideră că doar prin implicare totală, fenomenul de falsificare a certificatelor de vaccinare fiind combătut.

„Pentru reprezentanţii poliţiei trebuie să verificăm fiecare caz de falsificare a certificatelor de vaccinare. Au fost câteva situaţii şi de aceea trebuie să ne implicăm direct. Ştiu că aţi făcut tot felul de acţiuni. E important să ştie oamenii că avem toleranţă zero pentru cei care falsifică certificate de vaccinare, pentru că cine face asta pune în pericol siguranţa altor persoane. Orice resurse de care aveţi nevoie trebuie să spuneţi, dar trebuie să stopăm acest fenomen”, a conchis Cîţu.

Certificate de vaccinare false vândute în România pe 100 de euro

În România, o rețea de falsificare vinde certificate de vaccinare împotriva coronavirus. Un jurnalist digi24.ro s-a dat și-a arătat intenția de a cumpăra un astfel de certificat. Odată intrat în posesia acestui document, acesta a plătit suma de 100 de euro. Cu acest certificat ar putea trece de filtrele autorităţilor, în România, dar şi în alte state.

Această afacere a prins repede, mai multe cadre medicale punând la dispoziție astfel de certificate. În dimineața zilei de 2 septembrie, polițiștii din judeţul Dâmboviţa au efectuat astăzi percheziţii la un medic de familie din Corbii Mari. Conform autorităților, medicul ar fi  eliberat adeverinţe false de vaccinare împotriva noului Covid-19, pentru nu mai puțin de zece fotbalişti.

„La această oră, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița pun în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară, în localitățile Pucioasa, Corbii Mari și Aninoasa, din județul Dâmbovița, la persoane bănuite de înșelăciune, fals intelectual și fals informatic. Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, ce are ca obiect eliberarea ilegală a unor adeverințe de vaccinare anti-COVID-19”, potrivit unui comunicat remis de Poliţie.

 

Adauga un comentariu