National

Premierul Florin Cîţu, despre discuția avută cu Klaus Iohannis: „Voi face tot ce e posibil pentru a merge mai departe”

Publicat: 03 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Premierul Florin Cîţu despre discuția avută cu Klaus Iohannis Voi face tot ce e posibil pentru a merge mai departe
Florin Cîțu, președintele PNL, afirmă că în România se aplică deja certificatul verde, iar cu privire la extinderea aplicării și pentru alte activități trebuie discutată cu specialiștii, juriștii fiind „împărțiți” pe această temă

Premierul Florin Cîţu a precizat că nu poate să vorbească despre discuţiile pe care le-a avut cu preşedintele Klaus Iohannis şi despre ce i-a transmis şeful statului cu privire la criza guvernamentală, însă i-a spus acestuia că va face tot ce este posibil pentru a merge mai departe cu programul de guvernare asumat de partidele coaliţiei, anunță news.ro.

„Nu pot să spun discuţia mea cu preşedintele Klaus Iohannis, dar eu vă pot spune că ce am spus eu şi ce am spus românilor este că voi face tot ce e posibil pentru a merge mai departe cu acest program de guvernare”, a explicat Florin Cîţu, întrebat la finalul şedinţei de vineri a Executivului ce mesaj a avut pentru el preşedintel Klaus Iohannis, în contextul crizei guvernamentale.

Florin Cîțu se simte șicanat de USR PLUS

Premierul Florin Cîțu a spus, vineri, după ședința de Guvern, în care s-a adoptat Proiectul Anghel Saligny, că se simte șicanat de partenerii din USR PLUS, care nu au participat la ședință.

„Mă simt șicanat de către colegii care nu au fost azi la ședință. Am fost șantajat atunci când mi s-a spus de desființarea SIIJ. Românii ar trebui să se simtă șantajați.

Nu pot să spun public discuțiile cu președintele. Ce i-am spus eu, că voi face tot ce e posibil pentru ca guvernarea să meargă. Decizia de azi reprezintă un alt pas pentru modernizarea României.

Eu cred că trebuie să dăm dovadă de maturitate politică. Interesele românilor contează mai presus decât ale noastre.

Nu avem mandat să facem schimb de ministere. Nu am mandat de la Biroul Politic Național. Voi respecta mandatul.

Cred că toți suntem oameni de onoare. Mi s-ar părea trist pentru România, sunt oameni cu care am ieșit în stradă. Astăzi dăm Guvernul jos și apoi negociem cu PSD”, a spus Florin Cîțu.

Florin Cîțu nu vrea să spună ce a vorbit cu președintele Klaus Iohannis

Premierul Florin Cîţu a fost întrebat ce i-a transmis preşedintele Klaus Iohannis.

„Aţi afirmat că aţi vorbit cu preşedintele Klaus Iohannis. Ce mesaj v-a transmis în ceea ce priveşte soluţionarea acestei crize?”,  a fost întrebat Florin Cîţu.

„Nu pot să spun public discuţia mea cu preşedintele Klaus Iohannis, dar eu vă voi spune că ce i-am spus eu şi ce spun tuturor românilor e că voi face tot ceea ce este posibil ca această guvernare să funcţioneze, să meargă mai departe pentru a implementa programul de guvernare. Decizia de astăzi de a aproba acest plan de investiţii reprezintă încă un pas pentru implementarea programului de guvernare pentru dezvoltarea României”, a răspuns premierul Cîţu.

Premierul Cîțu a fost întrebat dacă își dă demisia

În conferința de presă care a avut loc după aprobarea Planului Anghel Saligny în ședința De Guvern, la care nu au participat miniștrii USR PLUS, premierul a fost întrebat dacă demisionează:

„Astăzi, Biroul Politic al Partidului Național Liberal a dat vot unanim pentru susținerea demersului Guvernului de a duce mai departe programul de guvernare. În același timp, am votat și echipa care va participa astăzi la negocierile de la ora 18 la Guvern.“, a precizat premierul Cîțu, sugerând că nu are de gând să plece din funcția de premier, după ce Dan Barna și Dacian Cioloș i-au cerut demisia.

Adauga un comentariu