Actualitate

Premierul Ludovic Orban dă explicații, astăzi, în Parlament despre alegerile locale și deschiderea școlilor – LIVE VIDEO

Publicat: 12 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Premierul Ludovic Orban dă explicații astăzi în Parlament despre alegerile locale și deschiderea școlilor - LIVE VIDEO
Ludovic Orban a decis: ”Parlamentarii PNL nu vor participa la vot.”

Ludovic Orban se află, miercuri, 12 august 2020, în Parlamentul României. Premierul trebuie să dea explicații despre organizarea alegerilor locale, dar și despre deschiderea școlilor în condiții optime pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Premierul Ludovic Orban dă raportul în Parlamentul României

Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc, miercuri, 12 august 2020, în şedinţa comună în care prim-ministrul României, Ludovic Orban, va trebui să prezinte raportul privind măsurile luate şi preconizate de Executiv pentru limitarea răspândirii virusului Covid-19, organizarea alegerilor locale şi deschiderea şcolilor. De asemenea, principalele declaraţii vor face subiectul unor ştiri distincte.

Şedinţa începe la ora 13,00, conform deciziei Birourilor permanente reunite.

În data de 27 iulie, preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, i-au trimis premierului Ludovic Orban o scrisoare prin care îi cereau de urgență să prezinte un raport, care să fie dezbătut cu prioritate, cu privire la măsurile pe care urmează să le întreprindă pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 şi pentru organizarea, în bune condiţii, a alegerilor pentru administraţia publică locală, dar şi pentru deschiderea noului an şcolar.

Marcel Ciolacu prezintă motivele pentru care Guvernul Orban trebuie să plece!

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, cere Guvernului liberal să plece cât mai rapid și prezintă mai multe motive pentru care va fi depusă moțiunea de cenzură.

”Guvernul Orban trebuie să plece pentru că a eșuat să atragă cetățenii de partea sa în lupta cu pandemia. Frica, amenzile și amenințările nu vor putea înlocui niciodată măsurile corecte și comunicarea transparentă și credibilă.

Oamenii nu mai dau doi bani pe ce zic Orban și miniștrii lui de carton. Au și motive:

Măștile gratuite pentru persoane vulnerabile – #ZERO

Marea testare națională care trebuia să înceapă la 1 iunie – #ZERO (doar Gabi Firea trebuia blocată ca nu cumva bucureștenii să știe exact care este situația în orașul lor…)

Măștile produse intern de ROMARM – #ZERO (doar Orban este fericitul singur deținător al unei măști prototip)

400 de ventilatoare care trebuiau să ajungă ”în două săptămâni” – #ZERO (dar acum urlă peste tot că nu mai sunt paturi la ATI)“, susține Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu prezintă motivele pentru care Guvernul Orban trebuie să plece: Multe minciuni vândute românilor!

Liderul social democraților a adăugat că lista motivelor pentru care Guvernul condus de Ludovic Orban trebuie să plece este mult mai lungă, amintind de minciunile legate de kiturile de testare anunțate că au fost luate de la UNIFARM sau de laptopurile și tablet promise minsitrul Educației, Monica Anisie.

„Cetățeni testați cu cele 2 milioane de kituri de testare anunțate de Orban că au fost luate de UNIFARM – #ZERO (probabil nu s-au înțeles la șpagă…)

Laptopuri și tablete pentru copii și profesori – #ZERO (dar continuă să se facă de râs cu școala online, când o treime dintre copii nu au acces la internet…)

Și vă mai mirați că nu vă mai crede nimeni??!”, scrie Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Nu au știut să gestioneze situația pandemiei de COVID-19

Liderul social democraților consideră că liberalii nu au știut să gestioneze situația pandemiei de COVOCI-19 din România și că au afectat grav economia.

„Nimeni nu a făcut un apel la toate forţele politice pentru a se face un anumit tip de comunicare, iar Guvernul Orban a dorit să facă o manipulare în interes politic acestei pandemii. Am decis ca în luna august să depunem moţiune de cenzură. Haos mai mare decât este acum nu poate exista atât în gestionarea pandemiei cât şi în economie. Decizia este clară: vom depune moţiune de cenzură pentru că nu putem crea un haos mai mare decât este acum”, a zis Marcel Ciolacu.

Adauga un comentariu