National

Marcel Ciolacu prezintă motivele pentru care Guvernul Orban trebuie să plece!

Publicat: 27 iul. 2020
ALT=
Marcel Ciolacu prezintă motivele pentru care Guvernul Orban trebuie să plece!

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, cere Guvernului liberal să plece cât mai rapid și prezintă mai multe motive pentru care va fi depusă moțiunea de cenzură.

”Guvernul Orban trebuie să plece pentru că a eșuat să atragă cetățenii de partea sa în lupta cu pandemia. Frica, amenzile și amenințările nu vor putea înlocui niciodată măsurile corecte și comunicarea transparentă și credibilă.

Oamenii nu mai dau doi bani pe ce zic Orban și miniștrii lui de carton. Au și motive:

Măștile gratuite pentru persoane vulnerabile – #ZERO

Marea testare națională care trebuia să înceapă la 1 iunie – #ZERO (doar Gabi Firea trebuia blocată ca nu cumva bucureștenii să știe exact care este situația în orașul lor…)

Măștile produse intern de ROMARM – #ZERO (doar Orban este fericitul singur deținător al unei măști prototip)

400 de ventilatoare care trebuiau să ajungă ”în două săptămâni” – #ZERO (dar acum urlă peste tot că nu mai sunt paturi la ATI)“, susține Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu prezintă motivele pentru care Guvernul Orban trebuie să plece: Multe minciuni vândute românilor!

Liderul social democraților a adăugat că lista motivelor pentru care Guvernul condus de Ludovic Orban trebuie să plece este mult mai lungă, amintind de minciunile legate de kiturile de testare anunțate că au fost luate de la UNIFARM sau de laptopurile și tablet promise minsitrul Educației, Monica Anisie.

„Cetățeni testați cu cele 2 milioane de kituri de testare anunțate de Orban că au fost luate de UNIFARM – #ZERO (probabil nu s-au înțeles la șpagă…)

Laptopuri și tablete pentru copii și profesori – #ZERO (dar continuă să se facă de râs cu școala online, când o treime dintre copii nu au acces la internet…)

Și vă mai mirați că nu vă mai crede nimeni??!”, scrie Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Marcel Ciolacu vorbește despre moțiunea de cenzură

Marcel Ciolacu susține că nu renunță la ideea depunerii unei moțiuni de cenzură la adresa guvernului.

Marcel Ciolacu anunţă că în mod „categoric” social-democraţii vor introduce în luna august moţiunea de cenzură la adresa Guvernului condus de Ludovic Orban.

Liderul PSD susţine că nu poate exista un „haos mai mare”, nici în ceea ce priveşte gestionarea crizei sanitare şi nici în ceea ce priveşte starea economiei. Ciolacu spune că s-au strâns deja 202 semnături pentru introducerea moţiunii.

Preşedintele interimar al PSD a afirmat că Guvernul liberal este „un eşec politic” şi anunţă că PSD nu va mai aştepta ieşirea din starea de alertă, ci va depune moţiunea de cenzură în cursul lunii august.

 „Au vrut să folosească politic această pandemie, atât au putut ei, şi în acest moment s-a ajuns la o lipsă totală de credibilitate. Lipsa de transparenţă din trecut şi faptul că trebuia de la început să testeze cât mai mulţi oameni a dus la această lipsă de credibilitate totală. Guvernul Orban este un eşec politic, cred că cel mai mare post decembrist, pentru că au făcut totul într-o logică electorală“, a spus Marcel Ciolacu.

Nu au știut să gestioneze situația pandemiei de COVID-19

Liderul social democraților consideră că liberalii nu au știut să gestioneze situația pandemiei de COVOCI-19 din România și că au afectat grav economia.

„Nimeni nu a făcut un apel la toate forţele politice pentru a se face un anumit tip de comunicare, iar Guvernul Orban a dorit să facă o manipulare în interes politic acestei pandemii. Am decis ca în luna august să depunem moţiune de cenzură. Haos mai mare decât este acum nu poate exista atât în gestionarea pandemiei cât şi în economie. Decizia este clară: vom depune moţiune de cenzură pentru că nu putem crea un haos mai mare decât este acum”, a zis Marcel Ciolacu.

Adauga un comentariu