Coronavirus

Premierul Ludovic Orban, în vizită lângă focarul nr.1 de coronavirus din România

Publicat: 23 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Premierul Ludovic Orban în vizită lângă focarul nr.1 de coronavirus din România
Ludovic Orban, declaraţii de ultimă oră

Premierul Ludovic Orban se află joi în vizită la Constanța, în condițiile în care litoralul românesc este unul dintre cele mai puternice focare de coronavirus din România. Litoralul este un focar de export de COVID-19: o localitate din Giurgiu, de exemplu, a intrat ieri în carantină, după ce virusul a fost adus de mai multe familii care au fost pe litoralul Mării Negre.

Conform programului oficial postat de Guvernul României, Ludovic Orban va fi joi, 23 iulie, într-o vizită în judeţul Constanţa. La ora 9.30, premierul va vizita, împreună cu ministrul Economiei, Virgil Popescu, Centrala Nuclearelectrică din oraşul Cernavodă şi se va întâlni cu managementul centralei.

La ora 11.30, premierul, împreună cu ministrul Economiei, Virgil Popescu, vor merge la Şantierul Naval Constanţa unde se vor întâlni cu managementul şantierului. La ora 12.45, Ludovic Orban este aşteptat, împreună cu ministrul economiei, Virgil Popescu, şi cu ministrul lucrărilor publice, Ion Ştefan, la şantierul de reabilitare a Cazinoului Constanţa.

Orban, despre suma de 80 de miliarde de euro alocată României

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, în debutul şedinţei de Guvern, că trebuie o mobilizare ”la maximum”, pentru a putrea beneficia de întreaga sumă de 80 de miliarde de euro care a fost alocată României din bugetul Uniunii Eoropene pentru perioada 2021 – 2027, dar şi din Programul de relansare economică.

Premierul a afirmat că, până la 31 iunie, trebuie stabilite programele prioritare, dar şi tipurile de beneficiari şi cheltuieli, pentru a se demara negocierile cu Uniunea Europeană. Orban a cerut tuturor miniştrilor implicare.

”Avem garanţia, în urma deciziei CE, că România va beneficia de 80 de miliarde de euro, alocări din bugetul UE 2021 – 2027, şi alocări din cadrul fondurilor de rezilienţă. De asemenea, mai beneficiem de resurse din programul SURE care finanţează măsurile active adresate angajaţilor. Vom avea posibilitatea să avem resurse financiare la dispoziţie din cadrul Next Generation EU. Practic, în următoarea perioadă, pentru a putea accesa aceste resurse financiare care reprezintă o şansă uriaşă pentru România va trebui să ne mobilizăm la maximum”, a afirmat Ludovic Orban, miercuri, în debutul şedinţei de Guvern.

Adauga un comentariu