Prima pagină » Titlurile zilei » Preoteasa Alina Apostol și-a tras bolid de 30.000 de euro din banii primăriei: „Doamna primar avea un Opel Mokka pe care a dorit să-l schimbe”

Preoteasa Alina Apostol și-a tras bolid de 30.000 de euro din banii primăriei: „Doamna primar avea un Opel Mokka pe care a dorit să-l schimbe”

30 mai 2023, 02:00, 23 ,
Andrei ROTARU, în Titlurile zilei

Preoteasa Alina Apostol, primărița comunei Ciortești, a fost adusă în atenția opiniei publice în urma acuzațiilor conform cărora și-ar fi procurat un bolid de lux în valoare de 30.000 de euro, folosind bani proveniți din bugetul primăriei. Această achiziție controversată vine în contextul în care comuna se confruntă cu probleme serioase, precum drumuri neasfaltate și condiții de trai precare pentru mulți localnici

În timp ce locuitorii comunei Ciortești se luptă cu infrastructura precară și trăiesc în condiții asemănătoare Evului Mediu, primărița a decis să aloce sume considerabile pentru satisfacerea propriilor nevoi de opulență. De-a lungul timpului, Alina Apostol a cheltuit sume exorbitante din banii publici, inclusiv 800.000 de euro pentru construirea unui nou sediu al primăriei, 45.000 de euro pentru a-l mobila, dar și 10.000 de euro pentru perdele și draperii.

Preoteasa Alina Apostol și-a tras bolid de 30.000 de euro din banii primăriei

Acuzațiile privind cheltuielile inutile au fost alimentate și mai mult de achiziția recentă a unui automobil de lux, marca Mazda MX-30, în valoare de 30.000 de euro, fără TVA. Aceasta a fost efectuată printr-o procedură de achiziție directă, ridicând suspiciuni privind transparența și utilizarea corectă a banilor publici.

„Mazda MX-30 – 2023 e‑Skyactiv EV 145hp AT 2WD EXCLUSIVE‑LINE, conform ofertei nr. 3041 din 08.05.2023. Achiziție conform HCL nr. 35 din 10.05.2023, achiziționarea unui autoturism prin Programul Rabla Plus, aprobarea cheltuielilor necesare și completarea listei de investiții pentru anul 2023, privind capitolul din lista de investiții «Dotări independente» cu «Achiziția unui autoturism prin Programul Rabla Plus, pentru aparatul de specialitate al primarului comunei Ciortești, judetul Iași», având în vedere pct. nr. 51 din lista proprietarilor persoane juridice de drept public aprobate în cadrul Programului Rabla Plus – Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic, sesiunea 26 aprilie – 20 septembrie 2024, în ședința Comitetului de vizare al AFM din 28.04.2023, publicată la data de 28.04.2023 pe site-ul afm.ro, ECOTICHET ÎN VALOARE DE 120.000 LEI”, se arată în descrierea anunțului publicat pe SEAP.

Cum justifică Primăria o astfel de achiziție

Reporterii BZI au reușit să obțină o declarație din partea secretarului general al comunei Ciortești, Gina Pascaru, în legătură cu achiziția mașinii de lux de către primăriță. Aceasta a afirmat că preoteasa Alina Apostol a considerat că este necesară o mașină cu consum redus pentru a reduce cheltuielile legate de transport și pentru a economisi bani din bugetul primăriei. Cu toate acestea, detalii suplimentare cu privire la justificarea acestei achiziții nu au fost oferite, ridicând suspiciuni cu privire la intențiile reale ale primăriței.

Mai mult decât atât, observațiile contradictorii ale localnicilor alimentează speculațiile privind utilizarea mașinii în interes personal. În timp ce secretarul general al comunei susține că primărița folosește mașina doar în timpul exercitării funcției de primar, nu pe traseul de la domiciliu până la Primăria Ciortești, locuitorii afirmă contrariul. Aceștia afirmă că au observat de mai multe ori primărița la volanul vechii mașini, un Opel Mokka alb, pe străzile din Iași, semnalând, astfel, o posibilă utilizare în interes personal.

„Nu pot să vă dau foarte multe detalii că nu sunt în măsura. Doamna primar avea un Opel Mokka pe care a dorit să-l schimbe. Noua mașină are un consum redus și se vor economisi bani din bugetul primăriei. Vă pot spune că mașinile primăriei sunt folosit în interes public. Știu că se va folosi și un ecotichet RablaPlus, în valoare de 120.000 de lei”, declară Gina Pascaru, secretarul general al Primăriei Ciortești.

În fața acuzațiilor, preoteasa Alina Apostol nu a răspuns încă public, iar reporterii BZI au încercat în zadar să obțină un punct de vedere oficial din partea primăriei. Trebuie să existe transparență și responsabilitate în utilizarea fondurilor publice, iar această situație trebuie investigată și tratată cu seriozitate.

În concluzie, preoteasa Alina Apostol și-a tras bolid de 30.000 euro din banii primăriei. Această achiziție de lux vine în contrast cu realitățile locale, unde locuitorii se confruntă cu străzi neasfaltate și lipsa infrastructurii de bază, cum ar fi canalizarea.

Comentarii
 • GEORGE IONUT APETREI, 78 DE ANI, PENSIONAR

  FOOOOOOOOOOOOOOOOOARTE BINE!

  ASA DA!

  STATUL ROMAN ARE BANI, NU VAD CARE-I PROBLEMA ?!

  IN ULTIMII ANI STATUL ROMAN A DAT PESTE 500 DE MILIOANE DE EURO DESPAGUBIRI PENTRU TERENURI SI BUNURI CONFISCATE DE REGIMUL COMUNIST…

  STATUL ROMAN ARE BANI DE PENSII SPECIALE…

  SI CHIAR ARE…

  NU VAD DE CE ATATA SCANDAL CU BANII LA PENSIILE SPECIALE, PE LA TV… CARE-I PROBLEMA?

  TRE SA FIM REALISTI!

  AR TREBUI CHIAR DUBLATE PENSIILE SPECIALE, VA ZIC!

  NU?

 • Julfe de ziariști, nu vă plătește sa scrieti, asa-i?
  Scrie clar ca este finanțare prin Rabla Plus care banii primăriei????
  Oligofrenilorrr mașina e electrică tocmai ca nu mai consumă banii primăriei

 • NU TUTEA SA MEARGA CU OPELU LA F–T CA PROSTU EI ???????????

 • Asa-i flamandul . Daca neam de neamul lui a fost sărac, când a dat de bani, face risipa. Plus bani câștigați ușor. „Pe bogăție”.

 • Zilele trecute critica profesorii că fac grevă, ruşine …………………….

 • Daca faceti un calcul cat e masina si cat e tichetul Rabla Plus pt electrice, ramane o difererenta de cateva mii pana in 9 mii. Cam cat ati fi vrut voi ziaristilor ca sa nu mai scrieti. Si cum nu va da, scrieti minciuni

 • articol de 2 lei. probabil primarita nu cotizeaza la fituica voastra. Elena, de mai sus, daca esti curioasa verifica situatia familei din care provine(o familie cu potential material in comuna Tibanesti)

 • Madam asta a candidat la sefia PNL Iasi – Femei. A suparat pe cine nu trebuie si acum culege roadele.

 • Femeie proasta,ce sa-i ceri …

 • Femeia este de treaba, deocamdata nu are nici o magarie la activ pe care DNA sau DIICOT sa o agate, desi, pupa cam mult in fund partidul PNL si chiar pe Costel Alexe. Posibil sa nu mai aibe sustinere in proiecte din partea PNL, chiar de la CJ. In rest, o matracuca de la tara, dar stilata. Nu-i fraiera gagica. Nu uitati ca inainte sa fie primarita, era o amarata de secretara la primarie.

 • Comuna se va numi CIORDESTI ! dupa ce va fi anchetata cumatra!

 • Mama câți lingatori pe aici. Mașina este 40.000 euro, tichetul rabla e 10.000, deci 30.000 pe o mașină, pe perdelele de la buncărul zis și primărie a dat 10.000 euro. A pus profii de la școala sa vina la școală deși e ilegal și posta cum sindicalistul de la Iași câștigă mult, deci ii e ciuda pe sindicaliști și vrea sa arate ca poate cheltui mai mult decât câștigă.

 • Zau? Pai nu tot satenii au votat-o?! Acum sa le fie de bine. Si sa mai mearga la vot si data viitoare.

 • Raznic Andrei

  @@@Doru….e instarita primarita. Cat popa Ionut slujeste, Alinita ti-o beleste…..cata poola a mancat de la Mache Dragos, si cata frisca a inghitit…..

 • Când un articol vrea să faulteze pe cineva, este scris cu dedicație specială, de către presa liberă și independentă, iar daca la 30.000,este ,,bolid” înseamnă că România este plină de boluzi.

 • Când un articol vrea să faulteze pe cineva, este scris cu dedicație specială, de către presa liberă și independentă, iar daca la 30.000,este ,,bolid” înseamnă că România este plină de bolizi.

 • @Joker mai calculeaza. vezi cat e voucherul la Rabla Plus pers jurid

 • Bravo ei, bine că face!

 • DNA ar trebui sa se sesizeze in transferul fostului ei amant Raznic Andrei care a stat 1 luna la Primarie si apoi s-a transferat la Pascani pe filiera PNL!!!

 • Sa ii dati limbi primaritei. Haha, ati visa voi.

 • Ce tot o ardeți in sus și în jos tot cu preotese prin ziare,nu există în nomenclatorul de meserii denumirea preoteasa „corect se spune soția preotului,nu se pot atribui profesii unor persoane care nu au nici o treabă cu fisa postului de preot.

 • ȚÎMPĂU IULIAN

  voi îi spuneți tot,,doamna”? puşcăriaşa nu e bine?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *