National

Preotul ortodox Ioan Panusciac a murit de COVID-19

Publicat: 15 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Preotul ortodox Ioan Panusciac a murit de COVID-19
Preotul ortodox Ioan Panusciac a murit de COVID-19

Preotul ortodox Ioan Panusciac (53 de ani), care slujea la Biserica ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Dacia, comună Doba, județul Satu Mare, a încetat din viață la Spitalul Cărei. Bărbatul a fost internat inițial la Spitalul Județean Satu Mare, cu pneumonie, iar în ultimele opt zile primea îngrijiri medicale la Spitalul Cărei, unde a și trecut la cele veșnice.

Părintele Ioan Panusciac s-a născut la 18.06.1967, în localitatea Bocicoiu Mare, județul Maramureș, iar parohia la care slujea are 145 de credincioși. Aceștia nu au fost informați de către Direcția de Sănătate Publică că preotul fusese confirma pozitiv cu noul coronavirus. Nici măcar autoritățile locale nu au știut aceste informații pentru a putea lua măsurile necesare.

Situația este cu atât mai gravă cu cât majoritatea credincioșilor sunt persoane vârstnice, care intră în grupa de risc. Potrivit informațiilor PresaSM, doar ASTĂZI s-a făcut o acțiune de dezinfecție în lăcașul de cult.

Preot militar din Timișoara, diagnosticat cu Covid-19. Apel la pacienții care au trecut prin boală pentru a dona plasmă

Preotul militar al Garnizoanei Timișoara a fost diagnosticat cu Covid-19. Reprezentanții Spitalului Militar „Dr. Victor Popescu” Timişoara fac un apel pentru cei care s-au vindecat de coronavirus să doneze plasmă.

Preotul militar din Timișoara este internat la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, secția de terapie intensivă. Reprezentanții Spitalului Militar Timișoara fac un apel la cei care au învins boala să doneze plasmă pentru a crește șansa de însănătoșire a părintelui.

„Preotul Militar al Garnizoanei Timișoara, Părintele Radu Bogdan, a fost diagnosticat cu COVID-19 și este internat la Spitalul “Victor Babeș” secția AŢI. Facem un apel la pacienții care au trecut prin boală și doresc să doneze plasmă Grup B III Rh pozitiv pentru tratamentul transfuzional care să crească șansa de însănătoșire a părintelui. Dacă există persoane dornice să ajute, o pot face la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Timișoara, menționând numele părintelui său sunt rugați să ia legătura cu Asistent medical Sonia Jianu 0741702888 pentru detalii. Vă mulțumim, vă dorim multă sănătate și vă asigurăm de respectul întregului colectiv!”, transmit reprezentanții Spitalului Militar Timișoara.

Adauga un comentariu