Razboi în Ucraina

Presa internaţională preconizează 5 variante ale lui Vladimir Putin în ceea ce priveşte războiul din Ucraina

Publicat: 08 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Presa internaţională preconizează 5 variante ale lui Vladimir Putin în ceea ce priveşte războiul din Ucraina
Marius Crăciun, general în rezerva al României, consideră că blocarea Marii Negre de către armata rusă este aproape realizată

Conform preconizării presei internaţionale, președintele rus Vladimir Putin ar avea cinci opțiuni majore în războiul pe care l-a declanșat în Ucraina în data de 24 februarie.

Variantele lui Vladimir Putin în războiul declanşat în Ucraina

Conform preconizărilor presei din afară în ceea ce privește războiul din Ucraina, cele cinci variante avute de în vedere de preşedintele rus Vladimir Putin ar însemna:

  • să continue ofensiva în Donbas
  • să forţeze cucerirea orașului Harkov, al doilea cel mai mare oraș din Ucraina, situat în nord-estul țării
  • să blocheze Marea Neagră
  • să divizeze Occidentul
  • să se angajeze în negocieri de pace cu Ucraina

În acest moment, preşedintele Putin folosește toate aceste strategii, deși continuarea ofensivei pentru preluarea controlului complet în Donbas este cea mai vizibilă manifestare a ofensivei Moscovei.

„Cred că toate opțiunile sunt pe masă și oricare dintre ele vine în avantajul clar al rușilor. Sunt dispuși la negocieri, dar doar în condițiile lor, ceea ce este inacceptabil. Folosesc în continuare arma hidrocarburilor în relația cu Occidentul, speculând imposibilitatea UE de asigura restricții pentru a-l împiedica pe Putin să-și finanțeze în continuare războiul”, a declarat Marius Crăciun, general în rezervă.

Marius Crăciun, general în rezervă al României, consideră că blocarea Marii Negre de către armata rusă este aproape realizată şi este un instrument de şantaj la adresa lumii, având în vedere că producţia de cereale a Ucrainei nu poate fi exportata.

„Și, acolo unde au posibilitatea, continuă și ofensiva. Eu aș vedea o combinație a variantelor evocate.Rusia încearcă, fără prea mare succes, să contracareze diplomatic Occidentul, făcând efortul de a-și ralia aliați mai vechi sau mai noi (…) Asistăm, așa cum spunea Putin la început, la o reorganizare a lumii din punct de vedere geo-strategic „, a estimat Marius Crăciun.

Volodimir Zelenski cere din nou arme Occidentului

Într-o altă ordine de idei, reamintim că în urmă cu o zi, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski şi-a reiterat apelul pentru mai multe livrări de arme din Occident. Președintele ucrainean a insistat în special asupra sistemelor de apărare antirachetă, pentru a putea apăra oraşele din țara sa.

Liderul ucrainean susține că reușita apărării naţiunii ucrainene împotriva atacurilor cu rachetă ruse înainte de sfârşitul acestui an constituie un obiectiv esenţial al conducerii Ucrainei.

„Însă realizarea acestui obiectiv depinde nu doar de noi, ci şi de înţelegerea nevoilor noastre fundamentale de către partenerii noştri. Nu trebuie să căutaţi o logică în acţiunile teroriştilor. Armata rusă nu face pauze”, a atenţionat Zelenski. Forţele militare ruse au o singură sarcină: „să ia viaţa oamenilor, să intimideze poporul. Astfel, chiar şi câteva zile fără alarmă antiaeriană par deja parte din teroare”, a subliniat preşedintele Ucrainei.

La capătul celălalt, premierul Ungariei, Viktor Orban, susține că există o singură soluție pentru inflația războiului, și anume pacea. Liderul de la Budapesta a făcut precizarea, pe pagina sa de Facebook, spunând că Europa suferă cel mai mult de pe urma conflictului din Ucraina, în timp ce Statele Unite și China nu sunt afectate direct de conflictul sângeros.

În acest context, presa internaţională preconizează 5 variante ale președintelui Vladimir Putin în ceea ce priveşte desfășurarea războiului din Ucraina.

Adauga un comentariu