International

Președintele Donal Trump se externează după trei zile de tratament pentru coronavirus – Live Video

Publicat: 05 oct. 2020
Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, cu mască
Donald Trump, președintele SUA

Președintele Donald Trump spune că pleacă din spital după trei nopți, declarând că „se simte foarte bine!” și că coronavirusul nu este nimic de temut.

”Voi părăsi minunatul Centru medical Walter Reed astăzi la 18:30. Mă simt foarte bine! Nu vă temeţi de COVID. Nu-l lăsaţi să vă conducă viaţa”, a postat Trump pe Twitter, cu câteva ore înainte de externare.

În cursul zilei chiar a ieșit din spital la o scurtă plimbare cu coloana oficială, pentru a-și saluta susținătorii, apoi s-a întors în izolare.

Starea lui Trump a fost mai gravă decât se anunțase oficial. Nivelul de oxigen i-a scăzut de două ori în decurs de trei zile, a ajuns la 93 la sută, și de aceea i s-a făcut un tratament cu steroizi. I s-a administrat Dexametazonă, un cocktail de anticorpi și un tratament de 5 zile cu Redemsivir.

„Chiar dacă probabil nu este în afară de orice pericol, echipa şi cu mine suntem de acord asupra faptului că toate examinările noastre dar mai ales starea lui de sănătate clinică îi permit să revină acasă în siguranţă”, a declarat Sean Conley, medicul Casei Albe.

„Va beneficia de îngrijiri medicale de clasă internaţională 24 de ore din 24”, a adăugat Sean Conley.

Preşedintele Donald Trump, 74 de ani, a fost internat în spital vineri seară după ce a fost testat pozitiv la COVID-19 joi seară.

Donald și Melania Trump au fost testaţi pozitiv la doar câteva ore după ce o consilieră a preşedintelui a fost confirmată ca fiind infectată.

Între timp crește și numărul apropiaților Casei Albe confirmați pozitiv.

Trump este al treilea lider care se infectează cu noul coronavirus, după premierul britanic Boris Johnson și președintele brazilian Jair Bolsonaro.

Melania Trump se simte mai bine și continuă recuperarea la Casa Albă

Luni, 5 octombrie, Melania Trump, Prima Doamnă a SUA, a transmis că se simte „bine” și continuă recuperarea la Casa Albă. Declarația a fost făcută în a patra zi de când se află în carantină după ce ea şi Donald Trump au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19.

”Familia mea este recunoscătoare pentru toate urările şi susţinerea! Mă simt bine şi voi continua să mă odihnesc acasă”, a scris ea pe Twitter. ”Le mulţumesc personalului medical şi îngrijitorilor de peste tot, şi voi continua să mă rog pentru cei care sunt bolnavi ori au un membru al familiei afectat de virus”, a adăugat Melania Trump, scrie agerpres.ro.

Sean Conley, medicul şef al Casei Albe, afirmase vineri că Melania Trump, în vârstă de 50 de ani, avea ”o tuse uşoară şi dureri de cap”.

Pe de altă parte, în cazul soțului acesteia, Donald Trump, președintele SUA, simptomele nu au fost la fel de ușoare. El s-a confruntat cu febră, iar saturația de oxigen i-a scăzut, fiind internat. Cu toate acestea, preşedintele pare să fi răspuns favorabil tratamentului administrat.

Adauga un comentariu