Actualitate

Președintele interimar APP România Liviu Marian Pop la BZI LIVE: „Dovadă în plus că cei din PSD-PNL au negociat sacrificarea învăţământului din România”

Publicat: 08 feb. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Președintele interimar APP România Liviu Marian Pop la BZI LIVE Dovadă în plus că cei din PSD-PNL au negociat sacrificarea învăţământului din România
Președintele interimar APP România Liviu Marian Pop

Președintele interimar APP România și fost ministru al Educației, Liviu Marian Pop a discutat în emisiunea BZI LIVE despre noul pachet de legi ale Educației. Invitatul a menționat faptul că această amânare ține mai mult de ‘baronii manualelor’, cei care nu doresc ca românii să nu fie educați, să fie doar maleabili, conform intereselor lor.

„Baronii manualelor au un singur scop, România să fie needucată din ce în ce mai mult şi românii să fie uşor de manipulat. Cam asta este obiectivul lor, susţinut se pare, şi de Administraţia Prezidenţială”, a spus Liviu Marian Pop.

Liviu Marian Pop la BZI LIVE

Președintele interimar APP România Liviu Marian Pop a vorbit despre noul pachet de legi ale Educației la BZI LIVE. Invitatul a punctat faptul că se dorește crearea unui prototip de român ușor de manipulat, slab informat

„E puţin spus bătaie de joc ceea ce se întâmplă cu pachetele de legi ale Educaţiei. În sensul în care toţi miniştrii Educaţiei au alocat sume importante pentru acest proiect pe care administraţia prezidenţială l-a preluat. Astăzi, fostul consilier prezidenţial pe teme de educaţie, ministrul Educaţiei, şi ca să vezi, vor să secretizeze acest pachet de legi, pentru că sunt amatori, nu pot să spun altceva. Şi vă daţi seama cam ce pachet de legi au pregătit ei dacă un banal ordin de ministru cu structura anului şcolar trebuie să ştie că Paştele ortodox şi Paştele catolic sunt sărbători excepţional de importante.

Ei nu au fost capabili să pună corect vacanţele sau în perioada sărbătorilor. Asta înseamnă că sunt inconştienţi sau sunt atei, fără credinţă. Una peste alta, mint încontinuu. Să nu uităm că în octombrie anul trecut ni s-a promis că în 20-30 de zile se va finaliza pachetul de legi… După aceea la început de ianuarie, acum nici nu mai ştim ce şi cum.

Cert este că sunt incompetenţi incapabili, şi baronii manualelor, pentru că acolo este adevărata problemă, nu îi lasă să facă acest lucru. Baronii manualelor îşi doresc în continuare o lege a Educaţiei proastă, un învăţământ subfinanțat, în aşa fel încât cetăţenii României să fie slab educaţi, să fie oameni ai muncii cu studii mai puţine, uşor de manipulat şi ieftin plătiţi la nivelul Uniunii Europene.

Este trist pentru învăţământul românesc, cred că este primul ministru al Educaţiei care nu a predat niciodată. Dar până la urmă, asta este decizia coaliţiei, nu este de vină câinele, uitaţi-vă cine este stăpânul..

Experienţa doamnei ministru nu este suficientă. Iar pe lângă experienţă, trebuie să ai problema practică. Poate tocmai de aceea au pus-o la acest minister, ca să nu iasă acest pachet de legi. Preşedintele statului nu mai spune nimic pe acest subiect şi asta este foarte grav, fiind profesor la bază. Opinia publică nu spune nimic, prim-ministrul României absolut nimic… doar declaraţii pe surse cu secretizări.

Este trist că educaţia din România a ajuns în acest moment de cotitură şi cred că este absolut necesar să se schimbe paradigma. Dacă cei de la guvernare, PSD-PNL încearcă să arunce vina unul pe altul, împreună sunt vinovaţi, conducătorii celor două partide. Că legea Educaţiei care este prevăzută în programul de guvernare nu se implementează. Programul de guvernare pe Educaţie nu este respectat, dovadă în plus că au negociat cei din PSD-PNL sacrificarea învăţământului din România încă mulţi ani”, a spus Liviu Marian Pop.

Adauga un comentariu