Actualitate

Președintele Klaus Iohannis, declarații de la Bruxelles: „Ca președinte al României îmi iau acest angajament pentru următorii ani”

Publicat: 10 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Președintele Klaus Iohannis declarații de la Bruxelles Ca președinte al României îmi iau acest angajament pentru următorii ani
Preşedintele Klaus Iohannis

Statul român este parte a efortului european și internațional de combatere a schimbărilor climatice, a declarat președintele României, Klaus Iohannis, la Bruxelles, astăzi, 10 decembrie 2020, punctând faptul că „avem capacitatea de a influența din ce în ce mai mult politicile europene în acest domeniu”.

„România este parte a efortului european și internațional de combatere a schimbărilor climatice și pot să vă spun că avem capacitatea de a influența din ce în ce mai mult politicile europene în acest domeniu. Cred însă că este nevoie de un angajament ferm, iar eu ca președinte al României îmi iau acest angajament pentru următorii ani. Mă voi implica direct pentru a sprijini măsurile și politicile publice care conduc la un mediu curat”, a spus Klaus Iohannis înaintea Consiliului European organizat astăzi, 10 decembrie 2020.

Klaus Iohannis, despre poluarea mediului

Klaus Iohannis a avut un discurs duplicitar cu privire la poluarea mediului înconjurător. După ce în campanie electorală a alegerilor parlamentare a premiat compania Continental, Iohannis anunță că vrea măsuri pentru stoparea poluării. Pentru aceasta va elabora politici publice și strategii realiste care vor construi structuri ce vor oferi sprijinul autorităților locale. Așadar, odată cu schimbările climatice se va îmbunătăți și starea de sănătate a românilor.

„Lupta împotriva schimbărilor climatice se duce prin acțiuni concrete. Vom elabora politici publice și strategii. Nu avem nevoie de strategii nerealiste, e nevoie să ne concetrăm pe propuneri realiste.

Mă voi implica în inițierea și construirea unor structuri care să ofere sprijin autorităților locale în schimbarea strategiei de mediu. Acțiunea privind schimbările climatice va îmbănătăți starea de sănătate a românilor”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Întreg discursul președintelui Klaus Iohannis poate fi ascultat AICI!

Klaus Iohannis, despre alegerile parlamentare: „Este foarte clar că sunt mulți români care sunt nemulțumiți de mine”

Klaus Iohannis, președintele României, a precizatul faptul că, alături de viitorul Executiv, va analiza motivele din cauza cărora românii au lipsit masiv de la alegerile parlamentare, organizate duminică, 6 decembrie. Mai mult decât de atât, președintele Iohannis admite că a greșit și este conștient că și el ar putea sta la baza nemulțumirii majorității românilor.

„Alegerile s-au terminat şi pot să trag primele concluzii. Daţi-mi voie prima dată să vă mulţumesc tuturor celor care aţi ieşit din casă, aţi mers la secţia de votare şi aţi votat. Vă garantez că fiecare vot vă fi luat în considerare și fiecare vot contează. În același timp însă, trebuie să fim foarte sinceri, Participarea la vot a fost redusă. Este foarte clar că sunt mulți români care fie nu au primit suficiente informații despre aceste alegeri, fie sunt pur și simplu nemulțumiți de mine, de partide, de întreaga clasă politică sau de anumite măsuri.

Eu văd aceste lucruri și este important că noi, toți politicienii, să le vedem, să le analizăm și să venim în întâmpinarea românilor care nu au mers la vot din diverse motive. Aceste motive trebuie elucidate și sunt foarte hotărât că, în următoarea perioadă, împreună cu guvernul care se va forma, să analizăm foarte atent acest lucru”, a declarat președintele României Klaus Iohannis.

Adauga un comentariu