Eveniment-Social

Președintele PSD Iași: Costel Alexe nu trebuie lăsat să distrugă pădurile din România! (P)

Publicat: 27 apr. 2020

Parlamentarii social-democrați ieșeni se vor opune în Parlament desființării Gărzii Naționale Forestiere

La propunerea ministrului Mediului Costel Alexe, la sfârșitul anului trecut, guvernul Orban a desființat, prin Ordonanță de Urgență (nr.88/2019), Garda Națională Forestieră, chiar în contextul în care acest organism își intensificase acțiunile de control. 

Scopul acestei autorități era de a coordona activitatea gărzilor forestiere teritoriale având dreptul de a controla modul de producere, depozitare, circulație a materialelor lemnoase, în toate locurile și spațiile în care se desfășura activitatea operatorilor economici. În plus, inspectorii Gărzii Naționale Forestiere puteau legitima persoanele care încalcau dispozițiile legale din domeniul silviculturii sau cinegetic și puteau confisca bunurile suspecte. De asemenea, participau împreună cu Poliția și autoritățile vamale la cercetări.

“Se pare că liberalii  s-au simțit incomodați de existența unei astfel de structuri care putea împiedica exploatarea ilegală a pădurilor din România. Mai ales, ministrul Costel Alexe, pupilul lui Gheorghe Flutur, care a emis peste 1,6 milioane de avize de transport, în mai puțin de 6 luni, din care peste jumătate presupuneau transportul masei lemnoase direct din pădure.

Concret, după desființarea Gărzii Naționale Forestiere, jaful din pădurile României a luat amploare. Mai ales în perioada Stării de Urgență.

Ministrul mediului nu poate justifica nici tăierile masive din pădurea de la Dobrovăț (județul Iași), nici pe cele din Harghita și nici sutele de camioane cu bușteni filmate și prezentate de numeroase organizații non-guvernamentale din domeniu, filmări care au determinat sesizarea din oficiu a Avocatului Poporului.

Mai mult, Costel Alexe a refuzat să interzică tăierea pădurilor pe timpul Stării de Urgență, susținând că nu ar fi benefică pentru oameni, mediu și economie, dar a emis peste 10.000 de avize de tăiere și transport de bușteni, pe zi, în aceeași perioadă. 

În aceste condiții, consider că este absolut necesar ca Ordonanța de Urgență prin care PNL a desființat Garda Națională Forestieră, să fie respinsă în Parlament.” a declarat Maricel Popa, șeful PSD Iași.

 

Comentarii
  • Bai porcilor, mai bine v-ati uita la ce retrocedari cu acte false au fost facute pe vremea voastra, iar pamanutul si padurile acum sunt in exploatarea strainilor! Degeaba behaiti, nu mai aveti ce face!!! Ati nenorocit tara asta! Si pe timpul vostru si pe timpul pdl-ului ! Ministrul Alexe chiar ia niste masuri bune de protejare a mediului!!! Rusine sa va fie care ati retrocedat mii si mii de hectare de padure la straini pe spaga si acte false !

Adauga un comentariu