National

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, despre scandalul din Parlament: „Sunt degustat, siderat de astfel de acțiuni”

Publicat: 09 sept. 2021
Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit, joi seara, despre scenele de stadion care s-au petrecut azi în Parlament, la citirea moțiunii de cenzură.

„Este o fugă după imagine, duce la o scârbire a românilor față de politicieni. Sunt degustat, siderat de astfel de acțiuni. S-a căutat acest moment de scandal. Am fost cu propunerea la Iohannis de a face un guvern de uniune națională. Președintele a ales altceva.

Președintele e PNL, premierul e PNL. Nu se vede această acuză cu blatul cu PSD. Au toate funcțiile din statul român. PSD e în opoziție. și a început această mascaradă. I-a prins total nepregătiți cu valul 4, cu prețurile la energie”, a spus Marcel Ciolacu.

Florin Roman va depune plângere penală pentru agresiune fizică după scandalul din Parlament

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Roman, afirmă că va depune plângere penală împotriva parlamentarilor de la AUR și USR-PLUS care l-au înlăturat cu forța de la conducerea ședinței de plen dedicată citirii moțiunii de cenzură.

„Voi depune plângere penală pentru huliganism și distrugere de documente oficiale, impotriva celor din coaliția toxica USR-AUR, care in timpul sedintei plenului reunit, m-a blocat prin forța, huliganism, injurii și agresiune fizica sa îmi exercit mandatul constituțional!”, a scris Roman pe Facebook, la scurt timp după incident.

„Solicit demisia presedintei Senatului pentru ca a încurajat actele de huliganism! Și pentru ca a comis un nou abuz constituțional! Noua alianța toxica USR -AUR a demonstrat azi imaginea unei Romanii care ar putea fi condusă de politicieni iresponsabili!”, a mai spus Roman.

„Conform regulamentului, ședințele plenului reunit sunt conduse alternativ, de președinții Camerei Deputatilor sau al Senatului, iar de azi de la ora 16,00, conform deciziei publicate in Monitorul Oficial, mi-au fost încredințare atribuțiile președintelui Camerei Deputatilor! Ultimele doua sedinte de plen reunit au fost conduse de președinta (încă) a Senatului, Anca Dragu. Era evident rândul CD, motiv pentru care mi-a și fost înmânat desfășurătorul de ședința!”, a precizat Roman.

Anca Dragu, despre Florin Roman

Președintele Senatului, Anca Dragu, l-a acuzat pe Florin Roman de încercare de a  uzurpa conducerea şedinţei plenului reunit în care s-a citit textul moțiunii de cenzură inițiată de USR PLUS și AUR.

„Nu m-am aşteptat la o asemenea încercare de preluare a puterii, este ceva de neimaginat, dumnealui se ţinea efectiv de microfon”, a declarat, șefa Senatului.

Anca Dragu a ținut să afirme că NU se aștepta la așa ceva.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Roman (PNL), căruia preşedintele Camerei Ludovic Orban i-a delegat atribuţiile, nu a fost lăsat să conducă şedinţa, fiind luat cu forța de la tribună. Şedinţa de plen a fost condusă de preşedintele Senatului, Anca Dragu.

Cei din USR PLUS și AUR au spus că potrivit Regulamentului, Roman este doar un locțiitor cât timp șeful Camerei este absent, astfel că ședința trebuie condusă de președintele Senatului.

„Bă mafiotule, nu auzi când vorbesc cu tine?”, i-au strigat parlamentari AUR lui Roman, cerându-i să dea microfonul Ancăi Dragu.

Adauga un comentariu