National

Președintele României şi soţia acestuia la ceremonia împăratului Japoniei

Publicat: 22 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Președintele României şi soţia acestuia la ceremonia împăratului Japoniei

Klaus Iohannis şi prima doamnă a României, Carmen Iohannis, au fost prezenţi mari, la ceremonia de întronare a împăratului Japoniei, Naruhito, la Tokyo.

Vestimentaţia şefului statului român a fost una în concordanţă cu evenimentul. Preşedintele a purtat un frac, pe când soţia sa, Carmen Iohannis a ales o rochie lungă albastră. Aceste aspecte le putem observa în imaginea de mai jos, postata pe contul de Twitter al preşedintelui.

 

În prezenţa deminatarilor străini, mai exact a 180, împăratul Naruhito şi-a anunţat în mod oficial ascensiunea la tronul Japoniei.

„Jur că voi acţiona conform Constituţiei şi că îmi voi îndeplini responsabilitatea mea ca simbol al statului şi pentru unitatea oamenilor”, a declarat împăratul Naruhito.

Sala Pinilor fiind cea mai elegantă sala din Palatul Imperial din Tokyo, a găzduit proclamarea împăratului. Prezenţi au fost cei mai importanţi oameni, astfel constituind un grup restrâns. Restul invitaţilor au rămas în celelalte săli anexe. Împăratul Naruhito s-a aflat în Takamikura – fiind o structură octogonala, caracterizată de decoraţiuni negre şi aurii, plasată pe o estradă şi drapată cu perdele violet. În interiorul pe care suveranul nipon nu s-a aşezat pe tot parcursul ceremonialului era un jilț. Două dintre cele trei comori sacre, și anume o sabie și o piatră preţioasă au fost prezente în pavilionul împăratului Naruhito. A treia componenta, oglinda din bronz, împreună cu celelalte două menţionate mai sus formează comoara imperială a Japoniei. Împărăteasa Masako, a avut un tron de dimensiuni mai mici a fost poziţionat imediat alături.

Durata ceremoniei a fost de aproximativ 30 de minute şi a fost însoţită de gonguri. În cadrul evenimentului au participat peste 2000 de invitaţi/. Pe parcursul discursului susţin de împărat, aceştia au stat în picioare. Premierul nipon, Shinzo Abe, a prezentat un mesaj de felicitare. În cadrul ceremoniei, salvele de tun au marcat încheierea.

Printre invitaţii cei mai importanţi s-au numărat prinţul Charles, regele Felipe al VI-lea al Spaniei şi regina Letizia.

Printre invitaţii cei mai importanţi s-au numărat prinţul Charles, regele Felipe al VI-lea al Spaniei şi regina Letizia. Preşedintele Iohannis şi soţia să vor participa şi la banchetul imperial organizat marţi. Şeful statului român, Kalus Iohannis, se află pe teritoriul Japoniei de luni. Întâlnirile desfăşurate până în acest moment au fost cu premierul Japoniei, Shinzo Abe, şi preşedintele Finlandei, Sauli Niinisto.

Împăratul Naruhito este al 126-lea monarh nipon dintr-o linie dinastică neîntreruptă. Acesta la data de 1 mai 2019 şi-a preluat prerogativele imperiale. Preluarea a avut loc în urma deciziei de a abdica a împăratului emerit al Japoniei, Akihito.

Transferul oficial a fost reprezentat de ceremonia de întronare a împăratului Naruhito. Perioadă a fost intitulata Era Reiwa („de aleasă armonie”). Era succede Era Heisei (1989 – 2019), fiind asociată de perioada de domnie a împăratului emerit Akihito.

Adauga un comentariu