Actualitate

Președintele SANITAS, testat pozitiv cu coronavirus: „Ambii plămâni au fost afectați!“

Publicat: 16 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Președintele SANITAS testat pozitiv cu coronavirus Ambii plămâni au fost afectați
Președintele SANITAS, Viorel Hușanu, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus

Președintele SANITAS, Viorel Hușanu, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Viorel Hușanu a scris pe pagina sa de Facebook că are ambii plămâni afectați de boală și că nu are gust și miros.

„Sunt în a cea de-a 11 zi de când am COVID și vă spun R Ă S P I C A T celor care încă credeți că este banalitate: NU ESTE DE GLUMĂ! Miros încă nu am. Gust… micii sau pâinea au același gust. Este depresiv să nu mai fie nimic ca înainte. Rezultatul evaluării CT arată că ambii mei plămâni au fost afectați iar procentul de 25-50 % îmi cam dă fiori. Protejați-vă! Protejați-i pe cei din jurul vostru”, a spus Viorel Hușanu.

Președintele SANITAS acuză greșeli făcute de angajații DSP

Liderul sindical SANITAS a declarat că toată familia sa a fost infectată cu COVID-19. Pe lângă el, soţia şi cei doi copii au fost depistați pozitiv cu noul ocronavirus.

Unul dintre copii săi a fost infectat cu Covid-19 de unul dintre colegi, însă Viorel Hușanu susține că a aflat după mai multe zile, abia după ce l-a sunat părintele unui coleg de clasă al copilului. Motivul este acela că DSP ar fi trecut pe fişă numărul de telefon al celuilalt părinte.

„Este cumplit, nu doresc nimănui să treacă prin acest episode“

Viorel Hușanu a vorbit despre experiența trăită după infectare și spune că a trecut prin toate simptomele bolii. Liderul SANITAS a precizat că nu știe cum a luat virusul.

„De la începutul infectării am trecut prin toate simptomele posibile, de la dureri musculare, dureri în gât, tuse, temperatură și așa mai departe, pierderea mirosului, gustului și încă persistă tusea la 12 zile de la infectare. Este cumplit, nu doresc nimănui să treacă prin acest episod, mai ales că toată familia mea este infectată, toți suntem acasă, mă îngrijorează copiii, mă îngrijorează soția, nimănui nu i-aș dori să treacă prin acest lucru. Am făcut apel ca lumea să se protejeze, pentru că nu este glumă”, a menționat Viorel Hușanu.

„Mă sperie dezorganizarea sistemului sanitar!“

Președintele SANITAS a acuzat și dezorganizarea sistemului medical. Viorel Hușanu a spus că o ambulanță solicitată pentru testarea copilului său a venit după 20 de ore, iar pentru evaluarea stării, încă așteaptă de două zile. În plus, testul copilului său a ajuns la altă familie.

„Mă sperie dezorganizarea sistemului sanitar. Am trecut prin toate: am chemat salvarea și a venit după 20 de ore pentru un test la copil. Pentru o evaluare, de două zile aștept și încă nu vine să evalueze copilul. Testul a fost cumva încurcat. Rezultatul copilului a ajuns la alt părinte. Este o dezorganizare în sistem și asta e îngrijorător”, a precizat Viorel Hușanu.

Acuzații făcute de SANITAS: Medicii și asistenții medicali care au fost detașați în alte spitale nu au fost plătiți!

Altfel, liderii SANITAS acuză că mai multe cadre medicale care au fost detașate dintr-un spital în altul nu au primit salariu. Deși s-au făcut numeroase sesizări, managerii spitalelor dau nepăsători din umeri.

„Ne confruntăm cu o situație extrem de dificilă, și asta pentru că am constatat că angajații din sistemul sanitar care sunt detașați în alte spitale nu sunt plătiți. O angajată dintr-un spital din Hârlău a lucrat 30 de zile, conform legii de combatere a epidemiei, în Spitalul Militar din Iași. Știu că ceea ce voi spune va deranja multe urechi, dar este realitatea cu care ne confruntăm. Această angajată a constatat la finalul lunii că nu a fost plătită. A notificat ambele spitale, dar nu a primit niciun răspuns. Femeia a fost nevoită să ceară avansul din luna noiembrie ca să-și poată plăti ratele la bănci. Practic, ceea ce se întâmplă descurajează cadrele medicale să se mai detașeze”, a declarat Iulian Cozianu, președintele Sindicatului SANITAS din Iași.

Adauga un comentariu