National

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, începe testarea cu vaccinul rusesc. Este în căutare de voluntari

Publicat: 31 aug. 2020

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, caută voluntari pentru testarea vaccinului anti-COVID dezvoltat de ruși, scrie BBC. Guvernul venezuelean, care a primit milioane de dolari împrumut de la Rusia, a declarat că ar fi dispus să ia parte la studiile clinice.

„În următoarele zile vom chema voluntari pentru a fi vaccinați”, a anunțat, duminică, președintele Maduro.

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, începe testarea cu vaccinul rusesc. Este în căutare de voluntari

Declarația lui Maduro indică faptul că Venezuela nu are încă voluntarii promiși, sugerând că ministrul Sănătății, Carlos Alvarado, a exagerat atunci când a anunțat, în urmă cu 10 zile, că țara sa a oferit Rusiei „500 de voluntari să participe la testele de vaccinare”.

Alvarado, a mai declarat la postul naţional de televiziune că există „voinţa deplină” din parte autorităţilor ruse de a examina posibilitatea ca vaccinul rus, numit Sputnik V, să fie produs şi testat în Venezuela.

Rusia este unul din principalii aliaţi ai Venezuelei cu care întreţine relaţii strânse din perioada preşedinţiei lui Hugo Chavez (1999-2013), predecesor şi mentor al lui Nicolas Maduro.

Pe 11 august, preşedintele Vladimir Putin a anunţat că Rusia a dezvoltat în premieră mondială un vaccin eficient împotriva coronavirusului. Anunţul a fost primit cu scepticism de numeroşi responsabili occidentali. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a lansat un apel la prudenţă şi a subliniat că pentru omologarea vaccinului sunt necesare proceduri riguroase.

Vaccinul Sputnik-V a început să fie testat în Moscova! Alte cinci țări urmează să beneficieze de acesta

Conform Fondului rus de investiţii directe (FRID), o nouă fază a testelor clinice ale vaccinului împotriva noului coronavirus, dezvoltat de Rusia, a fost lansată. Astfel, vaccinul Sputnik V vizează peste 40.000 de persoane la Moscova. Conform Fondului, alte cinci țări vor beneficia de astfel de teste.

Autoritățile ruse sunt de părere că vaccinul este sigur şi eficient. Acest fapt a reieșit după două luni de teste asupra unui grup mic de persoane, dar ale căror rezultate nu au fost făcute publice până în prezent.

Vaccinul anti-Covid dezvoltat la Oxford ar putea ajunge în comerţ în două luni

Vaccinul anti-Covid dezvoltat la Universitatea din Oxford va fi gata în aproximativ două luni, conform unui înalt oficial al Institutului Serum din India. Institutul în cauză a primit drepturi de producţie şi comercializare a produsului. După ce va fi testat timp de 58 de zile, vaccinul anti-COVID va ajunge în comerţ două săptămâni mai târziu.

Acesta va fi primul vaccin care va intra în producţie în India, o ţară foarte afectată de pandemia de coronavirus. Serul dezvoltat de Universitatea din Oxford va purta numele de vaccinul Covisheld. Potrivit Business Today , guvernul indian a acordat Institutului Serum o licenţă specială de prioritate de fabricaţie, care îi permite să accelereze procesele de testare, pentru a le finaliza cât mai repede.

Vaccinul a ajuns deja în faza a treia de testare. Primele doze au fost administrate deja sâmbătă în 20 de centre din oraşele Pune, Bombay şi Ahmedabad. Peste 29 de zile, celor 1.600 de voluntari le va fi administrată şi a doua doză de vaccin, iar 15 zile mai târziu va fi emis raportul final de testare. Până atunci, Covishield va fi deja în comerţ, a mai declarat oficialul Institului Serum.

Potrivit Business Today, Institutul Serum din India a ajuns la un acord cu Astra Zeneca pentru drepturile exclusive de comercializare a vaccinului în India şi alte 92 de state.

Ministrul indian al Sănătăţii, Harsh Vardhan, s-a arătat optimist sâmbătă cu privire la posibilitatea ca un vaccin să fie disponibil în ţara sa, înainte de sfârşitul acestui an.

„Pe măsură ce analizăm progresul lor, suntem pe deplin încrezători că încercările lor (Institutului Serum, n.r.) vor fi finalizate pe parcursul acestui an şi rezultatele lor vor fi lansate întregii naţiuni şi lumii. Şi am deplină încredere că va avea succes”, a declarat oficialul.

Adauga un comentariu