Local

Preţurile la dezinfectanţi au crescut enorm în unele locații! O ieșeancă acuză Casa Lebăda că practică preţuri uriașe la acest tip de produse

Publicat: 16 mart. 2020

Într-o postare publicată pe Eşti din Iaşi dacă.. o ieşeanca şi-a exprimat nemulţumirea cu privire la atitudinea comercianţilor în fața pandemiei de coronavirus. Aceasta a arătat că vineri, la Casa Lebăda din Bucium, un bidon de 5 l de clor costa 13 ron iar astăzi 87 de lei.

”Vineri am fost la Casa Lebăda în Bucium să cumpăr dezinfectanţi şi un bidon la 5 litri de clor costa 13 ron, astăzi costa 87 ron. Aş vrea să nu uităm lăcomia şi mârlănia din perioada asta dar nici bunul simţ şi ajutorul acordat de Mamma Mia prin donaţiile făcute către spital.
În săptămânile care urmează, mulţi îşi vor da arama pe faţă şi v-aş ruga să nu uitaţi când se termină tot haosul ăsta cine merita banii voştri şi cine nu.
Sănătate şi aveţi grijă de voi! 😷”, a declarat ieşeanul.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut luni, 16 martie a.c., la Palatul Cotroceni, o declarație de presă. Acesta a explicat că va introduce, dacă va fi nevoie, plafonarea preţurilor la medicamente :

” Foarte important este să limităm povara financiară asupra cetățenilor în aceste momente grele. Astfel, pe perioada stării de urgență, dacă va fi nevoie, se pot plafona prețurile la medicamente și aparatură medicală, la alimentele de strictă necesitate și la serviciile de utilitate publică, cum ar fi energia electrică și termică, gaze, alimentare cu apă, salubritate, carburanți, în limita prețului mediu din ultimele trei luni dinaintea declarării stării de urgență.” a explicat Klaus iohannis

Comentarii
  • Nu toate chestiunile ce provoaca scumpirea de produse finite pot fi imputate celui ce vinde sau care face ultimele procesari. Sunt probleme legate in aceste zile la preturile la materia prima si transport. Cu siguranta daca aceste probleme sunt umflate nejustificat de comerciantii care au nesimtirea de a jumuli clientii fideli, de a se imbogati peste noapte, va trebui ca Guvernul, Protectia Consumatorilor, Oficiul Concurentei sa ia masuri si bineinteles ulterior clientii sa marginalizeze radical aceste firme pana la faliment.

Adauga un comentariu