Boli si tratamente

Prevenirea veziculelor

Publicat: 14 aug. 2012
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prevenirea veziculelor
7

Se pot preveni veziculele de la nivel plantar prin purtarea unei incaltaminte corespunzatoare, purtarea de sosete de marime potrivita si schimbarea zilnica a sosetelor.
Veziculele se dezvolta de obicei pe tegumente umede, transpirate, deci, se recomanda purtarea de sosete de bumbac care absorb transpiratia sau schimbarea acestora de doua ori pe zi. In cazul persoanelor care efectueaza exercitii fizice regulate, se recomanda purtarea de sosete speciale pentru sport ce mentin picioarele uscate si reduc sansele de a mai forma vezicule.

Daca mergem la plimbare, se recomanda purtarea unei incaltaminte adecvate. Daca in timpul plimbarii, exercitiilor fizice sau sporturilor efectuate, se constata o zona mai calda la nivel plantar, se recomanda intreruperea activitatii efectuate si tapetarea zonei cu un pansament sau leucoplast.

Pentru evitarea aparitiei de vezicule la nivelul mainilor, se recomanda purtarea de manusi in momentul folosirii unei lopeti sau tarnacop, sau daca se lucreaza in gradina. De asemenea, se vor purta manusi in momentul manipularii detergentilor, produselor de curatare, solventilor si a altor substante chimice.

De asemenea, se recomanda folosirea de creme fotoprotectoare si haine protectoare in momentele insorite ale zilei, pentru a evita arsurile solare. In cazul arsurilor solare, se vor aplica lotiuni hidratante, dupa bronzare sau pe baza de calamina, pentru a usura disconfortul produs de acestea.

 

Adauga un comentariu