Actualitate

Prim-vicepreședintele Alianța Pentru Patrie România, Francisc Tobă, la BZI LIVE, despre atacurile lui Liviu Dragnea – VIDEO

Publicat: 17 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prim-vicepreședintele Alianța Pentru Patrie România Francisc Tobă la BZI LIVE despre atacurile lui Liviu Dragnea - VIDEO
Prim-vicepreședintele Alianța Pentru Patrie România, Francisc Tobă la BZI LIVE

Francisc Tobă, prim-vicepreședintele Alianța Pentru Patrie România a discutat în noua ediție a emisiunii BZI LIVE despre atacurile lui Liviu Dragnea la adresa lui Codrin Ștefănescu. Se pare că acesta a declarat că liderul APP România s-a retras din funcție deoarece a avut o mişcare specială şi acum trebuia să plece.

Prim-vicepreședintele Alianța Pentru Patrie România contrazice toate aceste afirmații ale lui Liviu Dragnea și argumentează cu fapte concrete, aceste jocuri politice.

Prim-vicepreședintele Alianța Pentru Patrie România, Francisc Tobă, la BZI LIVE

În cadrul ediției de marți, 17 ianaurie 2023, a emisiunii BZI LIVE, prim-vicepreședintele APP România, Francisc Tobă a discutat despre seria de atacuri ale lui Liviu Dragnea la adresa lui Codrin Ștefănescu. Uimitor cum o prietenie de ani de zile s-a transformat peste noapte într-o concurență politică acerbă.

Totodată, Francisc Tobă îi amintește lui Liviu Dragnea de promisiunile făcute și nerealizate. Ce s-ar mai putea schimba acum?

„Păi să știți că eu am intrat în APP la rugămintea lui Liviu Dragnea şi a lui Codrin Ştefănescu. Eu eram deputat neafiliat. Am avut o discuție în trei, discuție în care, dacă domnul Dragnea nu are memorie selectivă, chiar i-am reproșat foarte multe lucruri. Tu, care ai condus cel mai mare partid, spre exemplu, ai pus România într-o situație unică din punct de vedere al relațiilor internaționale cu Japonia. Când primul ministru a venit în țară, pe o vizită organizată cu ani de zile înainte, iar în acel moment, domnul Tudose a fost eliberat din funcție sau și-a dat demisia, nu are importanță… Păi, câtă minte trebuie să ai ca și om de stat să nu îl primească pe regretatul premier Abe al Japoniei…

Apoi, atacul la George Simion, că vezi Doamne, informațiile de la Coldea… Păi pe logica cea mai simplă, este foarte clar că un ofițer de Intelligence, dacă își crește rețeaua de oameni de influență, nu va spune decât unuia care face parte din curtea lui. Nu o să îmi spună mie Coldea, pe care nici nu l-am cunoscut vreodată, că George Simion sau Popescu, Ionescu este factor de influenţă în spatele căruia se afla el. Mergând pe această logică, este foarte clar că și Liviu Dragnea ar fi trebuit să raporteze atunci când a plecat din APP misiunea neîndeplinită. Pentru că nu a reușit să facă ceea ce și-a propus și a plecat de bunăvoie, nu l-a dat nimeni afară de acolo, invocând niște motive absolut puerile.

Dar atacul lui și la Codrin Ștefănescu și la George Simion sunt atacuri de fapt care încearcă să arunce în derizoriu ideea de suveranism. Da, el este un tip care practică suveranismul, în sensul că pocnește din călcâie și respectă suveranitatea celui care dă comanda. Din punctul ăsta de vedere el este un suveranist, dar în rest, nu a dovedit ărin ceea ce a făcut de-a lungul timpului că are o atitudine întradevăr de a proteja interesele”, a spus Francisc Tobă.

Francisc Tobă: „Domnul Dragnea ne-a venit iarăși cu povești”

De asemenea, Francisc Tobă spune că tot ceea ce face acum Liviu Dragnea este doar propagandă, el dovedind deja ce a putut face și ce nu a făcut. Toate aceste atacuri la adresa APP și nu numai, nu fac decât să demonstreze decât disperare.

„A fost o discuție și despre doi și-un sfert. Păi să ne aducem aminte că ultima legislatură, din care am avut onoarea să fac parte, s-a hotărât demilitarizarea Poliției. Păi doamna Carmen Dan și cu Dragnea  au remilitarizat doi și-un sfert. Păi cum se poate, într-o instituție demilitarizată prin lege, tu să faci os tructură militară?! Și care? Structura de informații și protecție internă. De ce?  Ca să aduci din nou pe masă forța ordinului militar direct. Nimeni nu și-a pus problema în condițiile în care domnul general Predoiu a spsu de nenumărate ori că Serviciile de Informații trebuiesc demilitarizate, ca peste tot în lume. Noi mergem în continuare pe modelul importat din est, ca să spun așa.

Ei, domnul Dragnea, ne-a venit iarăși cu povești că statul va face și va drege în perspectivă, că va reda demnitatea polițiștilor și militarilor… Păi, domnu Dragnea, dumneata când erai  pe cai mari, eu nu am auzit să fi făcut vreo achiziție de armament promovând Legea Offset-ului, care ne dădea posibilitatea să câștigăm și noi un ban.

Așa că, între vorbă și faptă, la domnu Dragnea este cale bătătorită și foarte lungă”, a conchis Francisc Tobă.

Adauga un comentariu