Local

Prim-vicepreședintele PNL Iași, Lucian Rusu, este noul secretar general adjunct al Guvernului României

Publicat: 09 nov. 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Prim-vicepreședintele PNL Iași Lucian Rusu este noul secretar general adjunct al Guvernului României
Prim-vicepreședintele PNL Iași, Lucian Rusu, a fost numit secretar general adjunct al Guvernului României

Astăzi, prim-vicepreședintele PNL Iași, Lucian Rusu, a fost numit secretar general adjunct al Guvernului României. Lucian Rusu a mai ocupat, în perioada decembrie 2019 – martie 2021, poziția de secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului, având printre priorități concentrarea resurselor pe investiții în infrastructură, pentru a permite companiilor să se dezvolte. De asemenea, noul secretar general adjunct al Guvernului României are o experiență vastă în sectorul energetic, cu peste zece ani vechime în acest domeniu, și a afirmat de-a lungul timpului că își dorește ca România să devină un lider pe această nișă în regiunea Europei Centrale și de Sud-Est prin susținerea politicii de încurajare a investițiilor realizate de companiile naționale din domeniu. În noul mandat, Lucian Rusu va asigura o susținere mai puternică atât pentru marile proiecte de dezvoltare a județului Iași.

“Am decis să revin în executivul României, unde voi ocupa funcția de Secretar General Adjunct al Guvernului. Vreau să îi mulțumesc în primul rând Primului Ministru, dl. Nicolae Ciucă, pentru încrederea acordată. Totodată le mulțumesc colegilor din echipa PNL Iași, în special dl. Alexandru Muraru – Președinte PNL Iași și dl. Costel Alexe – Președintele Consiliului Județean Iași, care m-au susținut permanent. Sunt convins că în acest context plin de provocări, pe fondul crizei energetice, dar și de oportunități, prin prisma ingestiilor asociate PNRR, voi putea contribui cu expertiza acumulată în mediul privat în sensul dinamizării reformelor. Îmi doresc să fac echipă cu toți membrii guvernului, pentru a dezvolta împreună Iașiul și România!”, a declarat Lucian Rusu, noul secretar general adjunct al Guvernului României.

Cine este Lucian Rusu

Lucian Rusu (n. 1984) s-a născut la Pașcani. Aici a urmat cursurile Școlii Gimnaziale „Miron Costin” și ulterior a fost admis la Grupul Școlar C.F.R. Unirea din Pașcani, profilul matematică – informatică. După examenul de Bacalaureat a ales să devină inginer, urmând studiile de licență și masterat ale Facultății de Electrotehnică din Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași.

În anii de studenție s-a implicat în activități de voluntariat și în organizații studențești, devenind Președintele Asociației Studenților Tineri Ingineri Politehniști (ASTIP). În acest context și-a cunoscut viitoarea soție, împreună având astăzi două fetițe de 8 și respectiv 6 ani.

Prima funcție într-o instituție publică a avut-o în 2008, la conducerea Direcției Județene pentru Tineret Iași. Ulterior, a fost consilier parlamentar și în acest nou context s-a familiarizat cu regulile procesului legislativ și ciclul unei politici publice. Poate cea mai importantă lecție învățată a fost că o lege bună se realizează doar în parteneriat și prin dialog cu cetățenii.

Mai bine de 10 ani a lucrat în mediul privat, în cadrul celei mai mari companii de energie cu capital privat din România. A avut responsabilități în implementarea politicii comerciale, în organizarea activităților de trading pe piețele internaționale de energie și în dezvoltarea parcurilor fotovoltaice. Astăzi, compania este unul dintre cei mai respectați și apreciați furnizori de energie din România.

Din 2019 s-a alăturat echipei Guvernului PNL. A fost Secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului, unde a avut în coordonare companiile de transport în energie electrică și gaze naturale: Transelectrica și Transgaz. Totodată, a răspuns de Secretariatul de Stat pentru Culte, a coordonat Parteneriatului pentru o Guvernare Deschisă și a gestioneat activitatea Inspectorilor Guvernamentali.

Să fie membru în partidul Brătienilor a fost visul lui încă din liceu și de mai bine de 15 ani activează în PNL Iași. De-a lungul timpului a ocupat mai multe funcții în echipa liberală iar astăzi este Prim-vicepreședinte în Biroul Permanent Județean PNL Iași. La nivel național a fost ales în Curtea de Onoare și Arbitraj a PNL și activează ca vicepreședinte în Comisia de energie a PNL.

Este un om de echipă, apreciind fair-play-ul și respectul pentru valori ca fiind fundamentale atât în competiția electorală cât și în viața de zi cu zi.

Comentarii
Adauga un comentariu