Actualitate

Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu îl vrea pentru funcţia de premier pe Marcel Ciolacu

Publicat: 05 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu îl vrea pentru funcţia de premier pe Marcel Ciolacu
Sorin Grindeanu anunță că bucureștenii vor avea bilet unic de transport

Sorin Grindeanu a vorbit despre alianța dintre PNL și PSD. Prim-vicepreședintele social democrat a declarat că varianta cea mai optimă pentru funcţia de premier este Marcel Ciolacu. Ideea a fost susţinută de mai mulţi lideri din partid care și-au dorit, ca o condiţie de intrare la guvernare, funcția de premier.

Totuși, în interiorul PNL sunt tot mai multe voci care contestă o alianță dintre PNL și PSD. De exemplu, liderul liberal de la Iași, Alexandru Muraru vorbește despre o refacere a coaliției.

Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD îl vrea pe Marcel Ciolacu premier

Într-o declaraţie făcută în urmă cu câteva minute, Sorin Grindeanu a afirmat că, în situaţia de față, trebuie ajuns la un compromis. Clasa politică trebuie să realizeze că România traversează o perioadă critică. Prim-vicepreședintele PSD consideră că propunerea logică pentru funcția de premier este a lui Marcel Ciolacu:

„(…) La un moment se ajunge într-un punct în care este nevoie de un compromis. Clasa politică nu realizează că suntem într-un moment grav pentru România și românii așteaptă soluții și nu ceartă. (….) De aceea ne-am întâlnit și astăzi ca să venim cu primele soluții și cu primele noastre propuneri. Astea sunt cele mai importante lucruri, din perspectiva noastră”, a mai spus Grindeanu.

Cât despre propunerea lui Leonardo Badea pentru preluarea Ministerului Finanțelor, Grindeanu a spus: „Am să vă dezamăgesc și am să vă spun că nu s-a pronunțat ieri niciun nume”.

Alexandru Muraru, lider PNL Iași vrea refacerea coaliției cu USR

Alexandru Muraru a vorbit despre faptul că cea mai oportună variantă de a guverna este aceea alături de USR. Liderul PNL Iași nu consideră viabilă o alianță cu cei din PNL:

Criză politică și guvernamentală trebuie să înceteze. Cred cu tărie că cea mai bună variantă pentru România este un guvern în jurul PNL, cu USR și UDMR. Prima opțiune a noastră, a PNL, trebuie să fie refacerea coaliției de centru-dreapta. Dar această nouă coaliție trebuie să aibă un protocol mult mai clar, mai ferm și mai coerent pentru că neînțelegerile care au dus la spargerea alianței să își găsească o rezolvare instituțională, nu politică.

De exemplu, cred că noul protocol trebuie să prevadă, ca în Germania, sancțiuni ferme pentru blocarea proiectelor guvernamentale sau declaraţii împotriva primului ministru. (…) spunea Alexandru Muraru.

Marcel Ciolacu dă semnalul unei alianțe alături de PNL și UDMR

Marcel Ciolacu a oferit o scurtă declarația prin care a lăsat să se înţeleagă că s-a ajuns la un consens. Așadar, PSD va intra la guvernare alături de PNL și UDMR:

”Eu cred că este cea mai bună soluție în acest moment (un guvern PSD-PNL). Sunt ferm convins că întoarcerea la români este necesară pentru că s-a făcut un acces la guvernare prin foarte multe minciuni, dar România nu mai poate rezista la încă o criză politică.

Primul lucru pe care l-am cerut domnului Cîțu, ieri, a fost execuția bugetară. Ne-a fost trimisă execuția bugetară, ne vom uita foarte atent pe ea, pentru a nu minți românii. Ce se poate anul acesta, se poate, ce nu se poate va veni anul viitor. Este foarte important să depășim aceste luni până în martie, dacă vom reuși să înțelegem. Cred că și domnul Florin Cîțu a realizat că nu mai poate să fie prim-ministrul României.”, a spus Marcel Ciolacu.

 

Adauga un comentariu