Actualitate

Prima declarație a lui Nancy Pelosi după sosirea în Taiwan

Publicat: 02 aug. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Prima declarație a lui Nancy Pelosi după sosirea în Taiwan
Preşedinta Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, a ajuns joi în Japonia, ultima etapă a turneului său asiatic care a inclus o vizită rară în Taiwan, ceea ce a provocat indignarea Chinei

Președintele Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, și membrii unei delegații a Congresului SUA au emis o declarație scrisă la sosirea în Taiwan. Este prima vizită oficială în Taiwan a unui președinte al Camerei Reprezentanților a Statelor Unite în ultimii 25 de ani.

„Vizita delegației noastre din Congres în Taiwan onorează angajamentul de neclintit al Americii de a sprijini democrația vibrantă din Taiwan.

Vizita noastră face parte din călătoria noastră mai amplă în Indo-Pacific – inclusiv în Singapore, Malaezia, Coreea de Sud și Japonia – axată pe securitatea reciprocă, parteneriatul economic și guvernanța democratică. Discuțiile noastre cu conducerea Taiwanului se vor concentra pe reafirmarea sprijinului nostru pentru partenerul nostru și pe promovarea intereselor noastre comune, inclusiv pe promovarea unei regiuni Indo-Pacific libere și deschise.

Solidaritatea Americii cu cei 23 de milioane de locuitori din Taiwan este mai importantă astăzi ca niciodată, în condițiile în care lumea se confruntă cu o alegere între autocrație și democrație.

Vizita noastră este una dintre mai multe delegații ale Congresului în Taiwan – și nu contrazice în niciun fel politica de lungă durată a Statelor Unite, ghidată de Legea privind relațiile cu Taiwanul din 1979, de Comunicatele comune SUA-China și de cele Șase Asigurări. Statele Unite continuă să se opună eforturilor unilaterale de a schimba status quo-ul”, se arată în declarația emisă.

Administraţia de la Beijing a condamnat vehement vizita

Vizita lui Pelosi amplifică şi mai mult tensiuni deja puternice între China şi Statele Unite. China revendică Taiwanul drept parte a tertoriului chinez şi vrea să-l încorporeze cu forţa dacă este necesar.

Administraţia de la Beijing a condamnat vehement vizita în Taiwan a preşedintelui Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, şi a anunţat că urmează să efectueze exerciţii militare cu muniţie reală.

„Dacă SUA insistă să urmeze un curs de acțiune greșit, atunci ar trebui să fie responsabilă pentru orice consecințe grave care decurg din aceasta”, a transmis MAE chinez.

Comentarii
Adauga un comentariu