Cancan ultimă oră

Prima reacție a Elenei Udrea, după ce fiica ei a vizitat-o în penitenciar! Cum a decurs întâlnirea dintre cele două

Publicat: 06 aug. 2022
Elena Udrea și Adrian Alexandrov, iubitul ei, au împreună o fetiță de trei ani, Eva Maria

De curând, fiica Elenei Udrea a putut să-și viziteze mama în penitenciar, la patru luni de când aceasta a fost închisă în spatele gratiilor.

Ulterior, pe contul de Facebook al blondinei a apărut și un mesaj tranșant, în care a vorbit despre întâlnirea cu fetița ei și despre condițiile din închisoare.

Elena Udrea: ,,Lăsați copiii să își poată întâlni mamele!”

Elena Udrea a răbufnit după ce și-a văzut pentru prima oară fiica, la patru luni de când a ajuns în spatele gratiilor.

Fostul politician a criticat dur regulile din închisoare referitoare la vizite:

„Pentru că tot s-a aflat ”pe surse” din interiorul penitenciarului, și chiar în timp real, că am fost vizitată de fetița mea, vă confirm că după aproape 4 luni și un demers anevoios mi-am văzut în sfârșit copilul! Aș fi dorit ca Eva să fie ferită de publicarea imaginilor de la această vizită, poate pentru că eu încă sunt marcată de filmările cu Tibi Ridzi ducându-și de mânuțe cei doi copilași să își viziteze mama, acum 6 ani.

Dar, dacă tot au fost știri despre întâlnirea pe care am avut-o cu fetița mea, o să aduc în discuții o știre absurdă creată de prevederea legală care face ca un copil să își vadă mama aflată în detenție doar printr-un geam numit “dispozitiv de protecție”, fără să poată atinge, fără să îi poată sta în brațe, fără să poată simți iubirea mamei, care îi lipsește atât de mult.

Cine a putut gândi o tâmpenie ca asta? Prin această regulă, o mamă, condamnată eventual pentru furt din magazine sau pentru vreun abuz în serviciu, are același regim de primire a vizitelor ca un criminal în serie condamnat pe viața. Despre ce protecție poate fi vorba și a cui când vorbim de întâlnirea unei mame cu copilul ei??? S-au creat momente dramatice, când copii au început să urle și să lovească cu pumnii și picioarele geamul care îi împiedica să ajungă la mamele lor.

Dacă tot există o cameră special amenajată pentru astfel de întâlniri “mama și copilul”, de ce nu se permit aceste vizite aici fără să fie nevoie de nenumărate avize, aprobări și semnături ajungând până la cea a directorului penitenciarului? Sunt studii recente din SUA, care arată că, copiii ale căror mame sunt arestate rămân cu traume pentru tot restul vieții și, mult mai probabil decât în cazul celorlalți copii, devin ei însuși infractori. Deci, la ce și cui folosește această lege inumană, ilogică, barbară chiar?

Lăsați copiii să își poată întâlni mamele, să aibă parte, măcar în cele câteva ore pe lună în care sunt permise vizitele, de îmbrățisarea lor, să poată sta în brațele lor să simtă iubirea și alinarea pe care brațele și săruturile unei mame le aduce. Și în același timp, în acest fel ar scădea și presiunea psihică și suferința pe care o mamă în detenție le resimte tocmai din cauza despărțiri de copii, ceea ce pe unele le face violente, le împiedică să se adapteze, sau chiar le îmbolnăvește grav. Dacă tot sunt obligată să mai stau în penitenciar, unde am ajuns printr-un abuz terifiant al unor judecători ai ICCJ, măcar să încep să fac ceva bun pentru cei de aici, condamnate sau angajați ANP, ba chiar pentru societate, având în vedere că ce se întâmplă într-un penitenciar afectează direct și indirect și societatea.”, a fost mesajul transmis de Elena Udrea, pe contul personal de Facebook.

Elena Udrea: ,,Revin cu o altă inepție legislativă, referitoare la pachetele pe care deținuții le pot primi”

Elena Udrea nu a vorbit doar despre condițiile de care se lovește atunci când vrea să își vadă fiica în penitenciar. Blondina a adus în discuție și regulile privind pachetele pe care deținuții le pot primi de acasă:

„Revin cu o altă inepție legislativă, referitoare la pachetele pe care deținuții le pot primi. Legea spune că se poate primi un singur pachet cu alimente, o dată pe lună, compus din 10 kg mâncare plus 6 kg de fructe și legume. Cum poți păstra mâncarea 30 de zile??? Mai ales că acum, la 30 de grade afară, mâncarea nu rezistă de pe o zi pe alta, având în vedere că nu există frigidere aici, sau chiar și iarna este imposibil să păstrezi mâncarea și mai ales fructele și legumele pentru o lună întreaga. Și care este logica acestei reguli???

Cât timp există dreptul la a primi 3-5 vizite pe lună, de ce nu se poate împarți cantitatea de mâncare pentru a fi primită în tranșe la fiecare vizită??? Există și camere cu 16 femei care oricum sunt supra aglomerate. Unde să mai depozitezi și mâncarea pentru atâtea persoane? Înțeleg că nu se pot îmbunătăți condițiile de cazare, cum nu se poate îmbunătăți nimic în România, dar niște reguli logice, simple, care să ușureze atât viața celor care sunt condamnați să stea aici, dar și a celor care lucrează în penitenciare, poate cineva să gândească???? E nevoie de o minte luminată și cu bune intenții, care să schimbe inepțiile din legea actuală, dar și ca cei aleși să o aplice și să își dea jos ochelarii de cal ca să înțeleagă și spiritul legii, nu doar litera ei!”, se mai arată în mesajul transmis de Elena Udrea.
Comentarii
Adauga un comentariu