Local

Prima reacție a lui Mihai Chirica, după ce procurorii DNA au descins la Primăria Municipiului Iași

Publicat: 12 dec. 2022
_____ Vizualizări 8 Comentarii
Prima reacție a lui Mihai Chirica după ce procurorii DNA au descins la Primăria Municipiului Iași
Primarul Mihai Chirica, reacție după descinderile DNA

În urma unor plângeri penale făcute de conducerea Primăriei Municipiului Iași în privința modalității de eliberare a unor documente de urbanism, în cursul dimineții de astăzi, 12 decembrie 2022, polițiștii din cadrul DIrecției Naționale Anticorupție au venit la sediul municipalității pentru a solicita o serie de documente.

Procurorii au solicitat și primesc de la angajații Primăriei Municipiului Iași o serie de documente suport care vizează eliberarea unor documente de urbanism emise în perioada 2015 – 2020.

Este vorba de construirea unui imobil în zona Moara de Vânt în baza unei autorizații de construire emise în cursul anului 2015, completată printr-o autorizație din anul 2019, recepționat printr-un proces verbal emis în anul 2019 și care a beneficiat de un certificat de atestare a edificării construcției emis în anul 2020. În urma unor verificări ale documentației făcute la începutul acestui an de către Direcția de Arhitectură și Urbanism – Serviciul Autorizare Construcții s-a constatat că autorizațiile vizau construirea a două locuințe individuale și repoziționarea imobilului, pe când certificatul de atestare a edificării se referă la o locuință colectivă.

Ca urmare, primarul Mihai Chirica a trimis, pe 7 martie 2022, două sesizări cu privire la săvârșirea unor fapte cu potențial infracțional referitoare la certificatul de atestare a edificării construcției menționat către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași și, respectiv, către Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași. Sesizările trimise instituțiilor statului au fost însoțite de întreaga documentație menționată.

Conducerea Primăriei Municipiului Iași a făcut și o solicitare în instanță pentru anularea autorizațiilor de construire în cauză.

„Suntem nu doar deschiși să colaborăm, ci chiar noi am sesizat instituțiile abilitate pentru aflarea cât mai rapidă a adevărului. Suntem la serviciu, toți angajații Primăriei își fac treaba conform fișei postului, iar activitatea administrativă continuă. Am încredere că justiția va face lumină, astfel încât imaginea și activitatea municipalității să nu aibă de suferit”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Comentarii
  • Câtă corectitudine,de asta că ești corect abia,abia ăla mic al tău și-a tras o vilisoara de cațiva metri pătrați dar a și muncit domnule !!!!

  • Lume, Lume ! Escrocul Urmarit Penal Chirica a avut ERECTIE !

    Mai rar asa ceva !

    Dar acum este clar ca o VENDETA POLITICA trebuie mediatizata ca sa stie escocii de la Bucuresti ca Penalul Chirica ,, dai si lupta, neica neicusorule” cu coruptia ( opozitia).

    DNA Iasi a inceput sa faca anchete ca sa-si justifice procurorii salariile.

    Ca sa-l aresteze pe Nichita a venit DNA Bucuresti, pentru ca cei de la Iasi stateau de shase sa fure Nichita, si nu-l puteau ancheta.
    Probabil ca au informatii ca vine tsunami de arestari si sleahta de Ghita Ipingescu de la DNA Iasi arata ca sunt harnici pe principiul: ,,Mircea, fa-te ca lucrezi”.
    La cate jafuri din banii publici s-au petrecut in satul Iasi abia acum DNA l-a gasit pe acarul Paun ca a facut nereguli in cazul unui proiect de urbanism ?
    Dar despre celelalte nereguli in urbanism cand se ocupa Gitza Ipingescu ?
    Probabil ca acest caz este legat de vreun escroc din opozitie, si PNL, care este partidul ingerilor,
    cu coarne, ,,scoate putregaiul la suprafata”.
    Slabuta miscarea…Asteptam tsunami care vine cu tribunale militare si eshafodul gata asamblat.
    Aceste actiuni de PR nu ne mai aburesc.
    In 32 de ani am tot vazut scene de circ justitiar…
    Blondina e ca in cazul cu baba prinsa de FISC vanzand patrunjel si amendata ca sa ,,starpeasca evaziunea” din colonia Romanica, dar rechinii mari sunt ocrotiti de Militie, Procuratura si Judecatorie.

    Vendeta politica pe fata !

  • Măi copchil prost, ești dus cu pluta Chirica, acum a venit timpul să plătiți șpăgile luate pentru dezastrul din oraș, veți ajunge la pușcărie cu toții, s-au trezit procurorii!!!!

Adauga un comentariu