Local

Prima săptămână a campaniei de donare sanguină de la CRTS Iași a fost un adevărat succes! Au mers peste 500 de donatori, în doar 5 zile

Publicat: 05 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prima săptămână a campaniei de donare sanguină de la CRTS Iași a fost un adevărat succes Au mers peste 500 de donatori în doar 5 zile
Prima săptămână a campaniei de donare sanguină de la CRTS Iași a fost un adevărat succes

Peste 500 de donatori în primele cinci zile ale campaniei de donare sanguină de la CRTS Iași, care va continua până pe data de 11 martie 2022

În prima săptămână a campaniei de donare sanguină ”Primăvara eroilor”, care s-a alăturat campaniei naționale ”Sânge pentru Ucraina”, au fost prezenți la Centrul Regional de Transfuzii Sanguină din Iași peste 500 de donatori, creșterea fiind semnificativă.

”Eu încă sunt la Centrul Regional, unde astăzi au fost, până la ora 14:00, 123 de persoane consultate și care au donat. Campania merge extraordinar de bine și ne bucură enorm acest lucru. Toată săptămâna a fost așa. Luni, 28 februarie 2022, au fost 77 de donatori, marți-80, iar, începând de miercuri, joi și vineri, au fost peste 100 de persoane. Până la debutul acestei campanii media de donatori pe zi era de maximum 40. Campania continuă și săptămâna viitoare, să fie totul la fel de bine”, a declarat Lorena Saviuc, coordonatoare a departamentului de PR în cadrul proiectului ”Donează sânge, fii erou!”

Odată cu noua campanie de donare sanguină, la CRTS Iași s-a modificat și programul de lucru

În întreaga țară și la Iași s-a organizat o campanie de donare sanguină pentru a sprijini Ucraina. Centrul Regional de Transfuzii Sanguine prelungește programul de lucru. Nevoia de sânge este constantă în Iași și în România. Începând de pe data de 1 martie 2022, toate Centrele de Transfuzie Sanguină din întreaga țară vor prelungi programul pentru următoarele două săptămâni. Programul de donare sanguină este de luni până vineri, între 07:30 și 17:30. Voluntarii de la Centrul de Transfuzii din Iași au prelungit campania de primăvară ce era deja programată să înceapă de astăzi, alăturându-se campaniei naționale ”Sânge pentru Ucraina”.

Primăvara vine cu speranța unei vieți mai bune pentru pacienții din spitale care așteaptă nerăbdători o picătură de sânge, o picătură ce le poate salva viața. După succesul primei campanii de donare din perioada Crăciunului 2021, conducerea Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Iași (CRTS) vrea să aducă un zâmbet pe chipul pacienților care așteaptă cu speranță în suflet un gram de sânge.

Este urgentă nevoie de sânge în spitalele ieșene și din toată țara

Medicii ieșeni fac în continuare apeluri disperate către populație, deoarece luptă zilnic cu o problemă care pare că nu se mai sfârșește. Lipsa acută de sânge din spitalele ieșene îi pune în dificultate pe medici, dar cel mai grav este faptul că viața pacienților este pusă în pericol. Chiar dacă numărul donatorilor care s-au prezentat la Centrul Regional de Transfuzie a crescut în perioada sărbătorilor de iarnă, cantitatea de sânge este în continuare insuficientă.

Lipsa acută de sânge există în toate spitalele din Iași, dar cel mai afectat este Spitalul Clinic Județean de Urgențe ”Sf. Spiridon” Iași, unde ajung cei mai mulți pacienți în stare foarte gravă. Medicii se confruntă cu această situație de mai mulți ani și cer rezerve de sânge din centrele din județele Moldovei, de accea voluntarii ieșeni organizează diverse campanii de donare sanguină la CRTS Iași.

Adauga un comentariu