Sport

Prima victorie acasă în Liga Națională de Rugby pentru Politehnica Iași! Meci dificil cu CSM Galați

Publicat: 16 mai 2022
Imagini cu partida de rubgy Politehnica Iași- CSM Galați, din cadrul Ligii Naționale de Rugby
Prima victorie în Liga Națională de Rugby pentru Politehnica Iași într-un joc dispitat sâmbătă, 14 mai 2022, cu CSM Galați

Prima victorie acasă  în Liga Națională de Rugby pentru Politehnica Iași, într-un meci disputat la finalul săptămânii trecute. Echipa de rugby a Iașului a învins, în etapa a 4-a, Grupa B, a Ligii Naționale de Rugby, pe CSM Galați, cu scorul de 26 la 23 (19-20 la pauză)

După victoria lejeră de la Bârlad, de săptămâna trecută, rugbiștii ieșeni au revenit la Iași cu dorința primei victorii și pe teren propriu, sâmbătă disputând meciul din etapa a 4-a a Ligii Naționale de Rugby, pe stadionul Tepro, cu echipa CSM Galați. După un meci de luptă, cu răsturnări de scor, echipa ieșeană s-a impus la o diferență de trei puncte, reușind să înscrie patru eseuri. Meciul a fost câștigat cu greu, după un joc cu multe greșeli individuale din partea ieșenilor.

Victorie în Liga Națională de Rugby pentru Politehnica Iași

Prima repriză a fost una foarte disputată, dar cu multe greșeli individuale de-o parte și de alta, care au făcut ca avantajul pe tabela de marcaj să se schimbe de la o echipă la alta foarte dinamic. După ce oaspeții au culcat balonul în terenul de țintă prin Dănilă, eseul fiind transformat de Onofrei (0−7), Matveev, fundașul ieșean, a punctat și el printr-un eseu, din păcate netransformat (5−7).

Până la pauză, pe seama gafelor individuale și a încercărilor individuale de pătrundere, nereușite, scorul a evoluat astfel: 5-10, prin transformarea unei lovituri de pedeapsă a uverturii gălățene Onofrei; 12-10, prin eseul reușit de mijlocașul ieșean Vaman, care a reușit și transformarea; 12-17, prin încercarea centrului gălățean Partenie, transformată de același Onofrei; 19-17, prin eseul realizat de Matveev, transformat de Vaman; 19-20, prin transformarea unei lovituri de pedeapsă de către același Onofrei.

Joc strâns pe stadionul Tepro din municipiul Iași

Repriza a II-a a fost una mai bună pentru ambele echipe, cu un plus pentru Politehnica Iași, care a reușit o apărare mai bună ca în prima repriză, rezervele, care au intrat pe teren, reușind să încline balanța. Astfel, după ce gălățenii și-au mărit avantajul la patru puncte (19-23), printr-o nouă lovitură de pedeapsă transformată de către același Onofrei, tânărul mijlocaș ieșean Husdup, care l-a înlocuit pe Vaman, a reușit un eseu frumos, în urma unui frumos sprint, de pe margine spre terenul de țintă, lângă buturi, eseu transformat de Ignea (26-23). Cu tot efortul gălățenilor, apărarea ieșeană nu a mai greșit, astfel că rezultatul s-a păstrat până la final, chiar dacă ieșenii, dacă forțau, puteau să mai marcheze un eseu, care le-ar fi adus și punctul bonus.

Ieșenii se deplasează în București pentru etapa următoare

A fost o victorie muncită, care oferă speranțe pentru un joc mai bun la București sâmbăta viitoare, pe Stadionul „Arcul de Triumf”, unde Politehnica va întâlni pe RC Grivița, care etapa aceasta a stat. Echipa ieșeană, pregătită de Cosmin Rațiu, Mihai Stuparu și Ioan Iftode, a jucat în următoarea formulă – linia I: Dinu (’59 Matei), Popovici (’46 Goncear), Platon (’62 Vieru-Găină); linia a II-a: Vasilache, Fânariu; linia a III-a; Giușcă (’75 Bișoc), Arariței, P. Chiriac; mijlocași: Vaman (’56 Husdup), Michiduță (cpt., ’51 Ignea); linia de trei sferturi: Nicuță (’79 Platon), Curcan, Neagu, M. Chiriac (’46 Bălan); fundaș: Matveev. Omul meciului a fost declarat Dumitru Husdup. Jocul cu gălățenii a fost arbitrat de Cristian Șerban, în vreme ce arbitrii asistenți au fost Răzvan Ștefan și Victor Ionuță (toți din București). Observator a fost Bogdan Budușteanu. A fist astfel prima victorie în Liga Națională de Rugby pentru Politehnica Iași.

 

poze de Dan Mihai Grigoraș.
Adauga un comentariu