Prima pagină » National » Prima vizită externă pe care Marcel Ciolacu o face ca premier
Prima vizită externă pe care Marcel Ciolacu o face ca premier

Prima vizită externă pe care Marcel Ciolacu o face ca premier

19 iun. 2023, 18:20,
BZI.ro, în National

Marcel Ciolacu – învestit în funcție în 15 iunie – va merge la Chișinău miercuri, împreună cu preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, au precizat surse guvernamentale, citate de Agerpres.

Potrivit acestora, în cadrul vizitei Ciolacu ar urma să se întâlnească cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu premierul Dorin Recean şi cu şeful Parlamentului de la Chişinău, Igor Grosu.

Premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, a făcut sâmbătă o vizită privată la București, în cursul căreia s-a întâlnit cu noul prim-ministru al României, Marcel Ciolacu, scrie publika.md.

Motivul invocat de Ciolacu pentru a bloca numirea liberalului Mircea Abrudean la șefia SGG

Marcel Ciolacu i-ar fi informat pe liberali încă de săptămâna trecută că sunt probleme cu numirea lui Mircea Abrudean la șefia Secretariatului General al Guvernului(SGG), invocând informații de la serviciile secrete și că acesta nu are certificat ORNISS, au declarat surse social-democrate.

Potrivit surselor citate ar exista o recomandare a serviciilor secrete potrivit căreia, Abrudean nu ar fi potrivit pentru a deține funcția de secretar general al Guvernului.

„Nu este un moft al lui Marcel Ciolacu iar Nicolae Ciucă știa de săptămâna trecută. Există o recomandare să zicem negativă a serviciilor la adresa lui Abrudean”, au declarat surse social-democrate pentru HotNews.ro.

Liberalii susțin însă că Abrudean are chiar „cel mai înalt nivel de clasificare din partea NATO”.

Contactat de HotNews.ro, Mircea Abrudean a declarat că preferă să nu comenteze. „Este o problemă politică și va fi gestionată de conducerea partidului”.

„Considerăm că atât timp cât a fost un excepţional cancelar al prim-ministrului Nicolae Ciucă, atât timp cât a fost un foarte bun prefect în plină pandemie în Cluj şi secretar general adjunct al guvernului în mandatele lui Orban şi Cîţu nu există niciun motiv (să nu fie numit SG- n.r.), mai ales că între timp are cel mai înalt nivel de clasificare din partea NATO, deci este unul dintre puţinii deţinători de clasificare a informaţii NATO din România”, a declarat prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan.

Liberalii îl acuză pe noul premier că refuză să le numească omul la șefia Secretariatului general al guvernului (SGG). Este vorba despre Mircea Abrudean, a cărui funcție a fost negociată înaintea rocadei premierului. În Guvernul Ciucă, Abrudean era șeful cancelariei prim-ministrului.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *