Actualitate

Prima vizită oficială după 12 ani a unui preşedinte maghiar la Bucureşti

Publicat: 04 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prima vizită oficială după 12 ani a unui preşedinte maghiar la Bucureşti
Preşedinta Ungariei, Katalin Novak, vine într-o vizită oficială la București, miercuri, 7 septembrie, la invitaţia președintelui Klaus Iohannis

Preşedinta Ungariei, Katalin Novak, vine într-o vizită oficială la București, miercuri, 7 septembrie, la invitaţia președintelui Klaus Iohannis.

În afara întrevederii cu Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni, Katalin Novak se va mai vedea cu premierul Nicolae Ciucă, cu președinta Senatului, Alina Gorghiu, și cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

De asemenea, președinta Ungariei se va vedea și cu vicepremierul și liderul UDMR, Kelemen Hunor, dar și cu ceilalți miniştri UDMR.

Katalin Novak a venit și în primăvară în România, dar într-o vizită neoficială, și a făcut o afirmație controversată.

„În calitate de președinte al Ungariei, consider că este prioritatea mea să reprezint toți maghiarii, deoarece nu contează pentru mine dacă cineva locuiește în interiorul sau peste graniță”, a spus președinta Ungariei, pe 20 mai la Cluj-Napoca, unde s-a întâlnit cu Kelemen Hunor.

Ultima întâlnire oficială la nivel prezidențial în capitala României a avut loc în urmă cu 12 ani, în 2010. Întrevederea din 7 septembrie reprezintă a treia oară când Novak se întâlnește cu Iohannis în cele patru luni de la învestirea sa.

Cei doi preşedinţi s-au întâlnit la summitul de la București al statelor membre NATO din Europa Centrală și de Est, în iunie, iar după summitul regional NATO au avut o întâlnire bilaterală individuală.

 

Adauga un comentariu