Actualitate

Primaria a autorizat un bloc cu 10 etaje in zona CUG. Un fost politist construieste locuinte in cartierul Alexandru. Apare inca un imobil in centrul Iasului

Publicat: 01 mart. 2018
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primaria a autorizat un bloc cu 10 etaje in zona CUG. Un fost politist construieste locuinte in cartierul Alexandru. Apare inca un imobil in centrul Iasului
1

@ Primaria Iasi a autorizat in luna februarie mai multe proiecte imobiliare @ Un bloc cu 10 etaje va fi construit in zona CUG, investitorul fiind prezent pe piata energiei electrice @ Si un fost politist a primit autorizatie pentru locuinte colective in cartierul Alexandru cel Bun @ Pe stradela Armeana va rasari un bloc cu 2 etaje @ Agentia Nationala pentru Locuinte si-a manifestat intentia de a ridica un bloc destinat tinerilor, pe strada Smardan @ Si companiile din zona farmaceutica vor sa investeasca in locuinte colective @ In hora a intrat si patronul fostului Hotel Europa @ Pe strada Smardan ar urma sa fie ridicat un bloc ANL

Municipalitatea ieseana a emis o serie de autorizatii de construire in luna februarie menite sa schimbe fata orasului. Este vorba despre proiecte importante ce apartin mai multor dezvoltatori. Cel mai spectaculos apartine societatii Into Energy SRL. Pe o suprafata de 2.000 metri patrati, va fi construit un bloc ce are regimul de inaltime 2S+P+10E+Eth, adica 34 de metri de la nivelul solului.

Conform documentatiei, vor fi amenajate spatii verzi pe o suprafata de 322 metri patrati, iar viitorii locatari vor beneficia de un numar de 108 locuri de parcare. Into Energy, cu obiect de activitate "productia de energie electrica", este controlata de doi actionari: Ioan Olaru si Gabriel Vasile Gaborean.

In 2016, din tranzactii, societatea a inregistrat un profit de 217.528 lei, cu un singur angajat. Cei doi nu au putut fi contactati pentru a oferi detalii despre valoarea investitiei.

Un fost politist construiese in cartierul Alexandru

Autorizatie de construire a primit si Tica Bolat, fost angajat in cadrul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ), iesit la pensie de cativa ani. Bolat a cumparat anul trecut un teren de 350 metri patrati pe strada Basarabi, in cartierul Alexandru cel Bun. Aici a primit acceptul de a ridica un bloc cu locuinte colective, cu spatii comerciale la parter. Regimul de inaltime autorizat este de P+2E. Contactat telefonic, Bolat a precizat ca nu stie deocamdata care este valoarea investitiei.

"Nu am ridicat autorizatia. Voi vedea cat va costa, voi intreba specialistii. Acum nu sunt in localitate", a precizat Tica Bolat. In 2011, Adrian Bolat, fiul fostului politist, s-a casatorit cu Maria, fiica primarului din Miroslava, Dan Nita. La eveniment au participat mai multe persoane influente din institutiile iesene. Familia Bolat este cunoscuta pentru mai multe proprietati in Aleea Sadoveanu.

Bloc aparut de nicaieri

Un alt proiect autorizat de municipalitate apartine unei firme din Bacau, Milibuz SRL. Este vorba de un bloc de locuinte cu un regim de inaltime de S+P+2E+3 partial. Terenul de 705 metri patrati este situat pe stradela Armeana nr. 4-6, in spatele blocurilor aflate vizavi de statia locala ProTV.

Milibuz SRL este administrata de Dumitru Buzduga, obiectul de activitate al societatii fiind de "fabricarea de constructii metalice si parti componente ale structurilor metalice". In 2016, cifra de afaceri s-a apropiat de nivelul de 2 milioane de euro. Contactat telefonic, Buzduga nu a oferit prea multe detalii despre proiect. A precizat ca va oferi mai multe detalii in momentul care va porni constructia.

Citeste si : INCENDIAR! Investitorul imobiliar care sta in spatele celor mai scandaloase proiecte ale Iasului: blocuri de locuinte construite "la negru" – GALERIE FOTO

Se baga si patronul hotelului Europa

La capitolul certificate de urbanism apare si numele afaceristului Gheorghe Vasilache Ionescu, patronul fostului Hotel Europa, Hampton dupa noua denumire. Acesta a solicitat un certificat de urbanism pentru construirea mai multor locuinte in zona Breazu. Omul de afaceri nu s-a gandit exact la cum va arata proiectul.

"Nu m-am gandit pentru ca este frig. O sa fie ceva, dar deocamdata sunt la stadiul de certificat", glumeste Ionescu. Solicitarea a fost facuta prin intermediul societatii Inproiect SRL, care are ca domeniu de activitate "hoteluri si alte facilitati de cazare similare". Din servicile oferite, in 2016, a rezultat o cifra de afaceri de 5,2 milioane lei, profit de 1,5 milioane lei, datorii de 8 milioane lei, cu un numar de 14 angajati.

In piata imobiliara a intrat si societatea Dacorum GRUP SRL, care a obtinut un certificat de urbanism pentru construirea unor locuinte colective pe strada Octav Botez nr.11, la cativa metri de strada Sararie. Societatea este controalta de Mihai Pintilie, activitatea de baza fiind comercializarea produselor farmaceutice. In 2016, cifra de afaceri a atins nivelul de 4 milioane de euro, in timp ce profitul a fost de 1 milion de euro.

Citeste si : EXCLUSIV! BOMBA pe piata IMOBILIARA din Iasi. In JOC sunt peste 20 de HECTARE in cea mai CAUTATA zona de LUX a orasului

Se construieste un bloc ANL

Tot pe strada Smardan, dar la numerele 8-18, exista o solicitare din partea Agentiei Nationale pentru Locuinte pentru construirea unui imobil destinat tinerilor.

"Se aproba Planul Urbanistic Zonal-Iasi, strada Smardan nr.8-18, intocmit in vederea construirii de locuinte colective prin «Programul Municipal pentru Sprijinirea Tinerilor pentru Construirea unei Locuinte Proprietate Personala» pe teren aflat in proprietatea Municipiului Iasi. Suprafata terenului studiat prin PUZ este de 2.922 mp, regim de inaltime S+D+P+4-6E (H maxim 27 m)", se arata in hotararea de Consiliu Lcoal din anul 2011.

Nu in ultimul rand, conform unui PUZ aprobat anul trecut, Agro Apicol SRL a solicitat un certificat de urbanism pentru construirea unui bloc cu regimul de inaltime de S+P+3E pe strada Aurel Vlaicu nr. 54.

Citeste si : Atentie mare! Incident SOCANT! Tineri tepuiti de un agent imobiliar. Le-a luat banii si i-a lasat sa doarma pe strazi

Adauga un comentariu