Local

Primăria declară război firmelor de videochat. Mașinile pline de reclame vor fi ridicate

Publicat: 29 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primăria declară război firmelor de videochat. Mașinile pline de reclame vor fi ridicate

Firmele de videochat nu vor mai putea să-și facă reclamă pe străzile din Iași. Primarul Iașului a decis interzicerea totală a reclamelor de acest gen în municipiu. Se va trece până și la ridicarea mașinilor care promovează această activitate

Municipalitatea ieșeană a declarat război total firmelor care prestează activități de videochat. Conducerea Palatului Roznovanu a emis un proiect de hotărâre prin care va dispune interzicerea reclamelor pentru videochat în oraș. Edilul Mihai Chirica a explicat de ce s-a ajuns la o asemenea decizie.

„Am promovat un proiect de hotărâre de interzicere a publicității unui obiect de activitate de tip videochat. Am promovat un proiect de hotărâre de interzicere a oricărei forme de publicitate pe raza municipiuluI Iași, chiar dacă este făcută pe domeniul public, privat, pe vehicule sau pe suprafața unor clădiri. Chiar dacă acestea sunt private, dar au expunere publică, va fi interzis acest tip de reclamă. Amenzile sunt maxim cât prevedre legea, respectiv între 2.400 lei minim și 2.500 lei maxim”, a spus primarul Mihai Chirica.

Rămân fără mașini

Edilul s-a referit și la firmele care fac această reclamă și prin intermediul unor autoturisme în special în zona campusurilor universitare. Patronii acestor societăți pot rămâne și fără autoturisme, acestea urmând a fi ridicate de Poliția Locală și Servicii Publice SA.

„Am simțit o agresivitate foarte mare în ultima perioadă din partea celor care fac această activitate. Eu nu o pot cataloga ca o activitate economică. Ei au trecut bariera bunului simț făcând promovare în campusurile universitare și pe lângă școli, în zone în care lumea se duce cu copiii, parcuri și alte zone de agrement. S-a observat această agresivitate mai ales la debutul anului universitar, ceea ce m-a și determinat să iau această decizie. Începând cu data aprobării proiectului, Poliția Locală devine împuternicită să aplice amenzi. Vom merge până la desființarea lor la executor, ridicarea mașinilor etc. Nu vrem să devenim punct european de referință în ceea ce privește activitatea de videochat, cam-chat etc., unde moravurile ușoare sunt promovate mult prea ușor”, a adăugat edilul Iașului.

Adauga un comentariu