Local

Primăria Iași a anulat licitația pentru închirierea containerelor de la Colegiul Național Pedagogic „Vasile Lupu”. „Până la termenul-limită a fost depusă o singură ofertă”

Publicat: 22 iun. 2023
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Primăria Iași a anulat licitația pentru închirierea containerelor de la Colegiul Național Pedagogic Vasile Lupu. Până la termenul-limită a fost depusă o singură ofertă
Licitația privind închirierea containerelor pentru elevii de la Colegiul Național Vasile Lupu a fost anulată

Municipalitatea ieșeană a anulat licitația pentru închirierea containerelor ce ar fi deservit ca săli de clasă pentru elevii Colegiului Național Pedagogic „Vasile Lupu”. Procedura va fi reluată

Elevii Colegiului Național Pedagogic „Vasile Lupu” Iași vor învăța pe parcursul anului școlar 2023-2024 în containere echipate precum sălile de clasă. Acestea vor fi amplasate în apropierea unității de învățământ, pe o perioadă de aproximativ doi ani și jumătate, cât timp vor fi efectuate lucrări de consolidare și modernizare la școală. O singură firmă, TRIDENT GSA, a fost interesată de contractul care depășește 850 de mii de euro.

Municipalitatea ieșeană a anulat licitația pentru închirierea containerelor de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu”

Recent, municipalitatea ieșeană a anulat licitația pentru închirierea modulelor tip container ce ar fi deservit ca săli de clasă elevilor de la Colegiul Național Pedagogic „Vasile Lupu”. Caietul de sarcini a fost achiziționat de patru companii interesate, dar până la termenul-limită din 9 iunie 2023 a fost depusă o singură ofertă, din partea SC Trident GSA SRL.

Însă, în urma analizării, aceasta a fost inacceptabilă, nefiind depusă garanția de participare, iar documentația fiind incompletă, nesemnată. Astfel, Primăria Iași va relua licitația, publicând-o pe SEAP în cursul zilei de astăzi.

„Licitația organizată de Colegiul Național Pedagogic «Vasile Lupu» pentru realizarea unei construcții modulare pe terenul unității școlare în care activitatea didactică să se desfășoare începând cu anul școlar 2023-2024 va fi reluată. Procedura a fost organizată cu fonduri de la Primăria Municipiului Iași și cu supervizarea Inspectoratului Școlar Județean și a avut o prevedere bugetară de 850.000 de lei, fără TVA, pentru perioada septembrie – decembrie 2023, suma urmând să fie suplimentată anual din bugetul local, până la finalizarea lucrărilor de consolidare și reabilitare a colegiului. Suma totală alocată de Primăria Municipiului Iași este de 4.215.192,81 lei, fără TVA.

Caietul de sarcini a fost achiziționat de patru companii interesate, dar până la termenul-limită (9 iunie) a fost depusă o singură ofertă, din partea SC Trident GSA SRL. Din păcate, în urma analizării ofertei, aceasta a fost inacceptabilă, nefiind depusă garanția de participare, iar documentația fiind incompletă, nesemnată etc. Documentația aferentă procedurii a fost refăcută, iar joi, 22 iunie 2023, licitația va fi reluată pe sistemul electronic de achiziții publice SICAP”, au transmis reprezentanții Primăriei Iași.

Clasele în care vor învăța elevii Colegiului Național Pedagogic „Vasile Lupu” Iași

Modulele prezentate în ofertă sunt dotate cu 33 de săli de clasă, două laboratoare, o  sală de gimnastică, o cancelarie, patru grupuri sanitare pentru elevi (separate pe sexe), un grup sanitar pentru profesori, holuri de circulație, scări, accese etc.

Decizia în ceea ce privește aceste containere a fost luată în urma unei întâlniri dintre primarul Mihai Chirica, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi şi reprezentanţii părinţilor şi elevilor de la Colegiul Pedagogic, la Primăria Municipiului Iași. Această întâlnire a fost o urmare a protestului care a avut loc pe data de 23 martie, după ce 600 de elevi au fost evacuați la începutul modulului 3, din cauza riscului seismic de gradul I al clădirii principale.

Astfel, elevii, părinții și cadrele didactice au protestat în fața primăriei, exprimându-și dorința de a reveni de urgență la programul de dimineață într-o locație din zona Copou, unde să învețe toate clasele Colegiului Național Pedagogic „Vasile Lupu” Iași.

Municipalitatea ieșeană a anulat licitația pentru închirierea containerelor cu destinația claselor pentru Colegiul Național Pedagogic „Vasile Lupu”. Procedura va fi publicată astăzi, 22 iunie 2023, pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice.

Comentarii
  • Sa speram ca se vor achizitiona aceste containere, pacat ca nu au acceptat sa faca cursuri in alta cladire, asa cum stim aceste achizitii si licitatii pot dura si nu mai este mult pana in septembrie, daca intervine si o contestatie vom vedea ce vor face cu acesti copii, tind sa cred ca parintii nu s-au gandit la toate aspectele.

  • Le cumpăra cu totul la banii ăștia sau închiriau o clădire publica cu tot ce trebuia. Dar tre’ să poată fura niste bani, șobolanii dracului

Adauga un comentariu