Local

Primăria Iași amenajează două peroane pentru tramvaie în cele mai aglomerate zone! Ieșenii vor putea coborî în apropierea complexului Palas

Publicat: 26 mai 2020
Zona Sala Polivalentă
Ieșenii care folosesc tramvaiele vor putea coborî și la Sala Polivalentă, în dreptul complexului Palas

În perioada următoare, vor fi amenajate două peroane pentru tramvaie, în zone foarte aglomerate din Iași. Un peron va fi amenajat la Gară, dar și pe strada Palat, în dreptul complexului Palas. Lucrările nu vor costa mai mult de 60.000 euro. Procedura va fi organizată la începutul lunii viitoare. „În prezent, pe traseul liniei de tramvai, pe tronsonul cuprins între str. A. Panu și Podu Roș (str. Palat) nu există nicio stație de transport pentru călători. Acest lucru creează disconfort călătorilor care doresc să ajungă în zona Sălii Polivalente, zona Palas din diferite cartiere ale muncipiului”, se arată în caietul de sarcini.

Primăria Iași anunță că în perioada următoare vor avea loc o serie de modificări privind peroanele de îmbarcare/debarcare pentru tramvaie. Astfel, pe data de 2 iunie se organizează o procedură de achiziție directă a unor servicii de proiectare și execuție a două peroane. Primul peron va fi amenajat pe strada Palat în dreptul complexului Palas, pe sensul de mers A. Panu – Podu Roș. Al doilea peron va fi amenajat la intersecția străzilor Bacinschi – Străpungere Silvestru. Contractul are o valoare estimată de 291.319 lei, fără TVA, aproape 60.000 euro. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare

Ieșenii care circulă cu tramvaiele vor avea acces facil spre complexul Palas

Reprezentanții Primăriei au precizat că ieșenii au reclamat că accesul spre complexul Palas se realizează destul de anevoios. De aici și necesitatea înființării unui peron.

„Poziționarea stațiilor deoparte și de alta a arterelor de circulație impune oprirea tramvaielor înainte de a intra în intersecție și acordă suficient timp vehiculelor de pe fluxul principal să se asigure la trecerea peste liniile de tramvai. În prezent, pe traseul liniei de tramvai, pe tronsonul cuprins între str. A. Panu și Podu Roș (str. Palat) nu există nicio stație de transport pentru călători. Acest lucru creează disconfort călătorilor care doresc să ajungă în zona Sălii Polivalente, zona Palas din diferite cartiere ale muncipiului”, se arată în caietul de sarcini.

Circulația rutieră va suferi modificări pe strada Palat, vor fi trasate noi treceri de pietoni

Conform cerințelor, firma care va câștiga contractul va trebui, în cazul stației de la Sala Polivalentă, să amenajeze un peron cu o lungime de 60 de metri, cu o lățime de 1,6 metri. Totodată, trebuie montate un parapet de protecție, o rampă pentru persoane cu dizabilități și elemente de siguranță circulație tramvai. Va fi trasată o nouă trecere de pietoni, vor fi montate un semafor auto și pietonal, indicatoare rutiere și marcaje rutiere. În ceea ce privește peronul de la intersecția cu strada Bacinschi, va avea o lungime de 40 metri, lățime de 2 metri și va fi placat cu plăci de granit. În acest context va fi dezafectat peronul existent pe strada Străpungere Silvestru intersecție cu strada Gării, zona Vama Veche. Durata de execuție este de 90 de zile de la semnarea contractului.

Primăria Iași a încheiat alt contract pentru modernizarea zonei de agrement C.A. Rosetti

Recent, Primăria Iași a reușit să semenze un contract pentru modernizarea altei zone din oraș. Este vorba despre zona de agrement C.A. Rosetti. Contractul va fi executat de societatea Con Ted Company SRL, controlată de omul de afaceri Cornel Brînză. Oferta financiară se încadrează în estimarea bugetară de 1,4 milioane euro, fără TVA. Suprafața de teren studiată este de 17.912 metri pătrați. Accesul în zonă se va face prin străzile Albineț, Brândușa și C.A. Rosetti. Zona va beneficia de o grădină de acces, locuri de joacă, zonă de recuperare și fitness, zonă de relaxare pe gazon – meditație, yoga, zonă de jocuri statice pasive, teren de mini-golf, zonă Parkour, skate, patinoar, tiroliană etc.

Comentarii
  • Asa-i domnule Chirica, ati gasit o varianta de a salva afacerile dl Dascalu!!!!!!!!!! felicitari!!!!!!! Toate s-au terminat de facut in Iasi, asta mai trebuia sa ingustati si str. Palat. Rusine sa va fie. Ati ajuns penibil. Sa va auda toti iesenii si sa va mai „voteze”, ca de, ati schimbat partidul

  • Deci totul se face pentru Palas si nu pentru locuitorii din zona. Daca stai in acea zona si vrei sa mergi spre centru/Copou, singura modalitate de a ajunge acolo e cele doua linii de autobuz (41, respectiv 28) care, in statia Sala polivalenta sunt deja arhipline, sansele de a urca fiind minuscule. Si nu ne ramane decat sa asteptam un autobuz mai liber, in timp ce privim cum trec tramvaie cu locuri pe scaune, dar care nu au statie aici.

Adauga un comentariu