Economic Local

Primăria Iași caută firme pentru îngrijirea locurilor de joacă pentru copii! Sunt vizate spațiile amenajate în urmă cu 9 ani

Publicat: 05 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primăria Iași caută firme pentru îngrijirea locurilor de joacă pentru copii Sunt vizate spațiile amenajate în urmă cu 9 ani
Primăria Iași caută o firmă care să asigure mentenanța locurilor de joacă pentru copii

Spațiile de joacă amenajate în municipiul Iași în perioada 2011-2013 vor beneficia de lucrări de întreținere din partea firmelor specializate. Serviciile vor fi asigurate până la finalul acestui an. Contractul va fi semnat în baza unei proceduri de achiziție directă

Municipalitatea ieșeană caută firme specializate pe întreținerea spațiilor de joacă pentru copii. Pe data de 09.10.2020, este programată o achiziție directă a serviciilor. Valoarea estimată a contractului este de 130.000 lei, fără TVA. Contractul se va desfășura până la finalul acestui an. Spațiile de joacă vizate au fost amenajate în perioada 2011-2013, echipamentele fiind produse de către societatea King Industrial Enterprises SRL.

„Echipamentele constau în: complexe de joacă cu tobogane și leagăne, carusele cu căluți, balansoare, figurine pe arc, echipamente de fitness. Structura de rezistență a echipamentelor este realizată din oțel vopsit în câmp electrostatic. Panourile de protecție ale echipamentelor sunt realizate din oțel vopsit în câmp electrostatic. Toboganele, treptele, panourile laterale, acoperișurile sunt realizate din HDPE. Suprafața antitraumă este realizată din dale din cauciuc. Mobilierul urban constând în bănci, coșuri de gunoi precum și împrejmuirea nu fac obiectul prezentei proceduri”, se arată în caietul de sarcini.

Pe listă sunt prezente 120 de locuri de joacă pentru copii din mai multe cartiere din Iași

Locurile de joacă sunt amplasate în zonele Copou, Tătărași, Zona Industrială, Splai Bahlui, Nicolina, Cantemir, Mircea cel Bătrân, Alexandru cel Bun, Păcurari, Tudor Vladimirescu, Moara de Foc etc.

„Verificările vor fi realizate de către persoanele competente, bune cunoscătoare ale standardelor de siguranță pentru spațiile de joacă, astfel încât la finele inspecției, echipamentele inspectate să respecte standardele de siguranță în exploatare (intervențiile făcute să fie conforme și corespunzătoare și totodată să respecte întru totul specificațiile producătorului). Persoana desemnată de către prestator va verifica în detaliu starea structurii de rezistență din metal, starea rezistenței și stabilității componentelor din HDPE, starea colierelor și a strângerilor șurub-piuliță, starea suprafeței de alunecare, starea platformelor, starea echipamentelor de fitness, starea covorului de cauciuc”, se mai arată în documentația procedurii.

Primăria Iași a semnat contractul pentru amenajarea terenurilor de sport în curtea școlilor

În cursul acestui an, Primăria Iași a finalizat licitația pentru amenajarea mai multor terenuri în curtea instituțiilor de învățământ. Contractul de aproape 800.000 euro a fost semnat cu societatea Adru Solution SRL, din Târgu Mureș. Firma este deținută de Daniel Gelu Urdă. În 2018, firma de construcții a înregistrat o cifră de afaceri de 2,6 milioane lei, profit de 137.553 lei, datorii de 1 milion lei, cu 15 angajați.

La procedură au mai participat Atlas Company SRL (Târgu Mureș), Timovladian Aqua Parc SRL (Oradea) și asocierea Icoprest Construct SRL (Vaslui) – Les connaisseurs SRL (București), dar ofertele nu au fost conforme. Lucrările vor fi executate la Școala Gimnazială „B.P. Hașdeu” – două terenuri în suprafață de 1.165 metri pătrați, Școala Gimnazială „Elena Cuza” – 594 metri pătrați, Colegiul Național – 420 metri pătrați, Colegiul „Octav Bancilă” – 1.008 metri pătrați, Colegiul Național „Costache Negruzzi” – 825 metri pătrați, Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” – 670 metri pătrați, Liceul Tehnologic „Petru Poni” – 1.008 metri pătrați și Colegiul Național „Emil Racoviță” – 1.008 metri pătrați.

Adauga un comentariu