Economic Local

Primăria Iași amenajează spații de joacă pentru copii! Contractul are o valoare de 1,2 milioane euro

Publicat: 29 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primăria Iași amenajează spații de joacă pentru copii Contractul are o valoare de 12 milioane euro
Primăria Iași reabilitează spații de joacă pentru copii

Primăria Iași reabilitează spațiile de joacă pentru copii din oraș. Lucrările au o valoare estimată de 1,2 milioane de euro. Municipalitatea a luat în calcul nu mai puțin de 28 amplasamente de pe raza municipiului. Lucrările ar urma să se deruleze pe o perioadă de 12 luni de la încheierea contractului

Primăria Iași vrea să reabiliteze noi spații de joacă  pentru copii. Pe data de 15.07.2020, municipalitatea va organiza o licitație pentru proiectarea și execuția reabilitării. Prevederea bugetară are o valoare de 6.040.930 lei, fără TVA, aproximativ 1,2 milioane euro.

„Reabilitarea acestor spații de joacă conduce la creșterea gradului de siguranță al copiilor în spațiile de joacă și la crearea unui mediu propice pentru stimularea imaginației, sociabilității, dezvoltării fizice și a abilităților de coordonare motorie. Prin reabilitarea spațiilor de joacă la standarde de calitate și siguranță ridicate și atractive se oferă copiilor alternative la o viață sedentară și izolată prin crearea mai multor locații de socializare și joc”, sunt obiectivele municipalitățiii prin intermediul licitației.

Primăria Iași ia în calcul să reabiliteze 28 de spații pentru copii, din diferite zone ale orașului

Contractul se va desfășura pe o perioadă de 12 luni. Pe lista spațiilor de joacă se află nu mai puțin de 28 obiective: Parcul Expoziției, bd. Independenței nr.30, str. Stejar nr.55, str. Vasile Lupu nr.102, str. Vasile Lupu nr.96, str. Ciurchi, str. Țepeș Vodă PT48, bd. Poitiers nr.27, str. Nicolina, bloc 1001 Articole, std. Sf. Andrei nr.73, șos. Națională nr.45, str. Otilia Cazimir nr.31, str. Macazului nr.16, Calea Chișinăului nr.21, Calea Chișinăului nr.3, str. Decebal nr.25, str. M. Sturza nr.69, str. Vasile Lupu nr.108A, str. Canta nr.58, aleea Basarabi, str. Profesor Ion Inculeț, str. Mihail Sturza, str. Vasile Lupu nr.134, str. Izvor, str. Anastasie Panu, str. Codrescu nr.11 A, str. Săulescu și str. Radu Vodă nr.16.

„Spațiul de joacă a fost construit în anul 2005. Echipamentele din spațiul de joacă, precum și suprafața stratului suport se află într-o stare avansată de degradare care poate pune în pericol siguranța copiilor în timpul jocului, fapt ce impune reabilitarea”, se arată în descrierea spațiului din Parcul Expoziției.

Primăria Iași a semnat un contract important pentru amenajarea mai multor terenuri de sport

Pe lângă spațiile de joacă pentru copii, Primăria Iași a acordat atenție și terenurilor de sport. Recent, a fost finalizată licitația pentru amenajarea mai multor terenuri în curtea instituțiilor de învățământ. Contractul de aproape 800.000 euro a fost semnat cu societatea Adru Solution SRL, din Târgu Mureș. Firma este deținută de Daniel Gelu Urdă. În 2018, firma de construcții a înregistrat o cifră de afaceri de 2,6 milioane lei, profit de 137.553 lei, datorii de 1 milion lei, cu 15 angajați. La procedură au mai participat Atlas Company SRL (Târgu Mureș), Timovladian Aqua Parc SRL (Oradea) și asocierea Icoprest Construct SRL (Vaslui) – Les connaisseurs SRL (București), dar ofertele nu au fost conforme. Lucrările vor fi executate la Școala Gimnazială „B.P. Hașdeu” – două terenuri în suprafață de 1.165 metri pătrați, Școala Gimnazială „Elena Cuza” – 594 metri pătrați, Colegiul Național – 420 metri pătrați, Colegiul „Octav Bancilă” – 1.008 metri pătrați, Colegiul Național „Costache Negruzzi” – 825 metri pătrați, Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” – 670 metri pătrați, Liceul Tehnologic „Petru Poni” – 1.008 metri pătrați și Colegiul Național „Emil Racoviță” – 1.008 metri pătrați.

Adauga un comentariu